KUNSTNERE

  • Allan Sjølin

    Allan Sjølin er født i 1986 og begyndte at spille guitar som 11-årig. Han er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og underviser nu selv samme sted.

    Han har i samarbejde med guitaristen Martin Buono dannet Copenhagen Guitar Duo, som har spillet sammen i over 20 år. De har turneret i det meste af verden, udgivet og uropført adskillige danske og udenlandske værker. Med fløjtenisten Linnéa Villén har han dannet duoen Villén & Sjølin som har udgivet to anmelderroste cd’er: ”Goddag! Goddag! – Musik af Carl Nielsen” i 2017 og ”Nordic Lyric Pieces” i 2020 med musik af nordiske komponister. Derudover samarbejder han med violinisten og dirigenten Morten Ryelund. Som solist har han bl.a. opført ”Concierto de Aranjuez” af Joaquin Rodrigo for guitar og orkester adskillige gange.

    Sideløbende med den spanske guitar har han spillet el-guitar, mandolin, banjo og alverdens strengeinstrumenter siden 2011 og assisterer jævnligt i DR Symfoniorkestret, Det Kongelige Kapel, og i de danske og svenske landsdelsorkestre.

    Oplev Allan Sjølin til rundvisningskoncert Rhinsten, rumklang og rober.

  • Andrea Pellegrini

    Andrea Pellegrini er en af Danmarks mest efterspurgte og prisbelønnede mezzosopraner, både i opera- og koncertsammenhæng. Hun er uddannet på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium 1998-2003 og fra Opera Akademiet: 2003-2006.

    Hun har modtaget et hav af priser for sin sang og har sunget på Det Kgl. Teater, på Den Jyske Opera, Opera Hedeland og Folkoperan i Stockholm.

    Hun har som koncertsanger optrådt m. førende danske orkestre og ensembler, herunder DR Symfoniorkestret, DR Underholdnings Orkestret, Det Kgl. Kapel og alle landsdelsorkestrene. Udenlands har hun optrådt med Helsingborg symfoniorkester, Jönköping Sinfoinetta, Porì Sinfonietta, Trondheim Symfoniorkester, Artic Phil, Oltenia Philharmonic’s Orchestra, samt ved operakoncerter Kulala Lumpur, Malaysia.

    Gennem både karriere og studietid har Andrea Pellegrini vist en særlig interesse for de genrebrydende kunstformer og for at bringe den klassiske musiktradition ud over rampen i nye sammenhænge. Dette har ført til udviklingen af helt nye musikalske værker i grænselandet mellem genrer, samarbejde med TV2 bandet, multikunstneren Martin Hall, fortolkninger af Beatles sange på TV og meget andet. I den forbindelse har hun desuden etableret et Piazzolla orkester.

  • Andreas Patrik Hansson

    Den 28-årige dirigent Andreas Patrik Hansson står i 2024 i spidsen for Young Nordic Opera Choir. Imens han færdiggjorde sin bachelor i direktion ved Norges Musikkhøgskole, vandt han konkurrencen Optakkt – et af Norges initiativer, som har til formål at etablere unge, talentfulde dirigenters karriere. Som resultat af dette har han blandt andet arbejdet sammen med Oslo Filharmonien og Trondheim Symfoniorkester.

    Siden har han studeret i Holland og debuteret med orkestre i hele Europa bl.a. Luzerner Sinfonieorchester, Philharmonie Südwestfalen og Göteborg Symfoniorkester. I 2021 vandt han den schweiziske Neeme Järvi Pris. Siden 2022 har han været assisterende dirigent for Luzerne Symfoniorkester i Schweiz.

  • Asmus Hanke Frederiksen

    Asmus Hanke Frederiksen tager dagligt sin kandidat ved Syddansk Musikkonservatorium i Odense og har i år modtaget en af Léonie Sonnings Talentpriser.

    Asmus er allerede en eftertragtet solist, som har sunget med Odense Symfoniorkester i Händels Messias, Ravels Don Quichotte à Dulcinée og Faurés Requiem, samt Brahms Ein Deutsches Requiem med Sønderjyllands Symfoniorkester.

    I operaregi har man kunnet opleve Asmus som Aeneas i Dido og Aeneas (Opera Nordsjælland), som Schaunard i La Boheme (Helsingør Kammeropera) og i Katinka Fogh Vindelevs nykomponerede Hologrammet (Randers Kammerorkester). Denne vinter, vender Asmus tilbage til Helsingør Kammeropera for at spille Masetto i Don Giovanni.

    Oplev Asmus til Opera i Sommernatten

  • Bente Bliksted

    Bente Bliksted er dirigent for MidtVest Børnekor og MidtVest Juniorkor.

    Bente er uddannet præliminær organist fra Vestervig Kirkemusikskole i 1989 og har løbende efteruddannet sig inden for organist- og korlederfagene.

    Inden for kor har hun taget en efteruddannelse i børnekorsledelse hos Lone Gislinge i Esbjerg og på Børnekorakademiet i Gentofte hos Pia Boysen og Margrete Enevold.

    Senest har hun taget en uddannelse i Rytmisk korledelse på konservatoriet i Aalborg hos Jim Daus.

    Udover arbejdet med Børne- og Juniorkoret er Bente også pædagogisk leder på Den Jyske Sangskole.

    Oplev Bente, som dirigent for MidtVest Juniorkor til Opera Brunch.

  • Berte Wiggers

    "Mezzosopranen Berte Wiggers Lyneborg har sin daglige gang på konservatoriet i København, hvor hun er i gang med sin bachelor. I 2022 deltog hun i og vandt konkurrencen Unge Sangere i Ikast, hvor hun også blev tildelt bl.a. publikumsprisen og Den Fynske Operas pris.

    Berte har før optrådt på Herning Opera Festivals Masterclass og i år vender hun tilbage i rollen som Hans i miniopsætningen af 'Hans og Grete'.”

    Få et indblik i Berte Wiggers arbejdsproces når Åben Masterclass slår dørene op for publikum og oplev hende som Hans i Hans og Grete.

  • Bellbird

    Bellbird er et kammerorkester med base i Aarhus. Orkestret blev stiftet af Didde Kildahl Christiansen og Mathias Skaarup Sørensen i 2018 og har sidenhen spillet koncerter i både ind- og udland og uropført værker af blandt andre Tan Tuan Hao, Martin Stauning og Signe Lykke. Bellbird arbejder for at bringe ny musik ud til et stort og bredt publikum.

    Bellbird består af:

    Mathias Skaarup Sørensen, dirigent

    Van Huyn, obo 
    Patricia Martín, klarinet
    Didde Kildahl Christiansen, fløjte 
    Christina Andersen, fagot
    Ignacio Requena, horn
    Romane Queyres, violin, koncertmester
    Cæcilie Balling, violin, solist
    Anne Sophie Andersen, violin
    Selma Milling, violin
    Olga Marcov, violin
    Johannes Phil, bratsch
    Agnes Hauge, bratsch
    Christine Hoflund Elkjær, cello
    Malthe Højager, cello
    Malte Schmidt-Hemmet, kontrabas

  • Britt Krogh Grønnebæk

    Britt Krogh Grønnebæk (pianist), er uddannet hos docent på DKDM, Amalie Malling, og fra konservatoriet i Tromsø. I 2010 blev Britt optaget på solistklassen på Syddansk Musikkonservatorium. Hun blev samtidig ansat som akkompagnatør for sangfaggruppen samme sted og har stadig virke her. Udover sit arbejde som freelance pianist og underviser er Britt en eftertragtet akkompagnatør og er bl.a. tilknyttet Den Fynske Opera og Odense Symfoniorkester.

    Oplev Britt i forestillingen De tre Tanter.

  • Cathrine Breinholt Højlund

    Cathrine Breinholt Højlund(f. 1993) færdiggjorde i 2023 sine masterstudier i sang fra Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus. Derudover har Cathrine haft et års udveksling i Norge på Norges Musikkhøgskole i Oslo. Efter sine studier har Cathrine haft en 6 måneders praktik i operakoret på den Den Norske Opera og Ballet, hvor hun bl.a. medvirkede i Puccinis Madama Butterfly, Francis Poulsens Dialogues des Carmelites og Mahlers 8. Symfoni. 

    Cathrine har sunget med adskillige orkestre, heriblandt Ensemble Zimmermann og Ensemble MidtVest og Hernings Drengekor, som solist i Händels; Messias. Hun har sunget Ethel Smythes værk: “Three Moods of The Sea” med det nyskabende Aarhus Kammerorkester. Derudover har hun sunget solist i Brahms Requiem med Sct Pauls Cantori i Aarhus med Søren Rastogi og Martin Quist Hansen ved tangenterne. Gabriel Faures Reqiuem har Cathrine sunget som solist med Midtjysk Korsamarbejde og Alfred Schnittkes Reqiuem med Norges Musikkhøgskoles Orkester og Kammerkor.

    Cathrine har derudover sunget i Operaen i Midtens opsætning af Bent Lorentzens Den Stundesløse i rollen som Pernille. Hun har også medvirket i Den Jyske Operas opsætning af Nothing af David Bruce og sunget Nattens Dronning i W. A. Mozarts Die Zauberflöte med Aarhus Amatørorkester. 

    Oplev Cathrine Breinholt Højlund som solist i Stemmen, Kunsten og Klangen og når hun giver de morgenfriske børn en smagsprøve på en operaarie til Morgensang for børn.

  • Clara Gunge

    Clara Gunge er en dansk, lyrisk sopran. Hun er uddannet fra operaakademiet i Stockholm ved Stockholm University of the Arts, hvor hun  afsluttede sin uddannelse med at synge  titelrollen i Massenets Cendrillon på Folkoperan  i Stockholm i juni 2023. Siden sin eksamen har hun været knyttet til Folkoperan som en del af deres Young Artist Program, og har i foråret 2024 været en del af solistensemblet i Folkoperans opsætning af operetten Im weißen Rößl (Vita Hästen - i Danmark bedre kendt som “Sommer i Tyrol”). 

    I september 2022 havde hun  sin debut på Kungliga Operan  i Stockholm som Annina i Verdis  La Traviata  i forbindelse med sin praktik. Hun har sunget rollen som Pamina i flere opsætninger heriblandt en opsætning af Suitcase Opera i Umeå sommeren 2022, og i en fuld opsætning af Die Zauberflöte med Lyrical Opera Studio Weimar i Tyskland sommeren 2023.  

    Hun har tidligere en bachelor i klassisk sang fra Det Jyske Musikkonservatorium, Århus.  Publikum har været begejstret for hendes fortolkninger af liedgenren, og hun har haft succes med at arrangere egne temakoncerter og schubertiader (stuekoncerter), under hendes studietid i Århus.

    Oplev Clara Gunge til Opera i Sommernatten.

  • Danmarks Underholdningsorkester

    Danmarks Underholdningsorkester har eksisteret som landets eneste musikerejede orkester siden 2015. Dets rødder strækker sig mere end 80 år tilbage til grundlæggelsen i 1939.

    Orkestret har opnået bred international anerkendelse gennem samarbejdet med chefdirigent Adam Fischer og har samtidig bevaret en skarpsleben populærmusikalsk profil.

    Danmarks Underholdningsorkester binder Danmark sammen med store musikalske oplevelser, insisterer på musikkens sociale relevans og er dybt engageret i talentudvikling, formidling og udvikling af nye koncertformater.

  • Emma Oemann

    Emma Oemann, mezzosopran, er uddannet ved The Royal Conservatoire of Scotland og solistklassen ved Syddansk Musikkonservatorium. Hun optræder jævnligt med bl.a. Det Kgl. Teater, Den Fynske Opera og Operaen i Midten.

    Emma var i sæsonen 2017-18 ansat i Det Kongelige Operakor, og siden har hun haft en succesfuld solistkarriere med mange forskelligartede roller og koncerter. I 2012 vandt Emma konkurrencen Unge Synger Klassisk i Ballerup, i 2014 optrådte hun for HM Dronning

    Margrethe II og Grevinden af Gloucester i Drapers Hall, London, og i 2020 vandt hun som den første mezzosopran. Lars Waage Prisen ved Den Fynske Opera for ”en talentfuld, kunstnerisk præstation ud over det sædvanlige”.

    Oplev Emma i forestillingen De tre Tanter hun synger rollen som Tante Lilla.

  • Eunjin Ko Dey

    Eunjin fandt hurtigt sit musikalske talent, da hun begyndte at spille klaver som 4-årig. Herefter er interessen for musikken ikke faldet, og hun har i dag en bacheloruddannelse i kirkemusik fra Seoul Theological University i Sydkorea. Siden Eunjin flyttede til Danmark i 2004, har hun studeret på Det Jyske Musikkonservatorium og Syddansk Musikkonservatorium, hvor hun debuterede fra solistklassen i 2015.

    Eunjin har spillet talrige koncerter som solist og akkompagnatør i Japan, USA, Australien, Sydkorea og Danmark. Hun er fast akkompagnatør for MidtVest Pigekor og organist i Brande og Uhre Kirke

  • Esben Lund Brummer

    Esben Lund Brummer (f. 1993) er uddannet klassisk pianist fra Tchaikovskykonservatoriet og Det Jyske Musikkonservatorium. Han har studeret hos blandt andre Anne Øland, Irina Osipova, Søren Rastogi og Martin Lysholm Jepsen. Udover at være aktiv solist, er Esben også en efterspurgt akkompagnatør til både kor, ensembler og sangere.

    Esben har spillet koncerter i både ind- og udland som solist og akkompagnatør.

    Udover sit udøvende virke, er Esben også en aktiv klaverpædagog med pædagogisk arbejde både privat og på Ikast-Brande Musikskole og Billund Kulturskole.

  • Frieda Funk

    Frieda Funk har været dirigent for MidtVest Pigekor siden 2022.

    Frieda er født og opvokset i Tyskland, og hun er uddannet pianist og korleder fra Det Jyske Musikkonservatorium med to kandidatuddannelser fra 2018 og 2020, i henholdsvis Almen Musikdannelse og klassisk korledelse.

    Frieda har igennem hele sin studietid både komponeret sin egen musik og etableret forskellige ensembler, som hun stadigvæk leder. Hun er bl.a. musikalsk leder for musikperformancegruppen Gruppe X og pianist i Ensemble Sirius, som spiller ny nordisk musik.

    Frieda er meget optaget af at afsøge grænserne for korsang og har lavet koncerter, både i Danmark og udlandet, som eksperimenterer med mødet mellem sang, dans, drama, kropsligt udtryk og instrumenter.

    Samtidig med interessen for at undersøge nye muligheder for korsang har Frieda fødderne solidt plantet i den klassiske kortradition og har igennem hele sit liv sunget i klassiske kor. For tiden synger hun i Concert Clemens og i Ensemble Edge.

    Oplev Frieda Funk og MidtVest Pigekor i Stemmen, Kunsten og Klangen.

  • Gert Henning-Jensen

    Gert Henning-Jensen er født i København. Som dreng var han solist ved Københavns Drengekor og læste senere medicin på Københavns Universitet. Han er uddannet på Operaakademiet i København og på Mozarteum i Salzburg. Lige siden har han været lyrisk tenor ved den Kongelige Opera i København.

    Hans fornemme lysende, nordiske stemme har vakt beundring hos såvel publikum og instruktører, som hos en lang række af orkestre. Han har også fået skrevet musik direkte til sig af bl.a. Bent Sørensen, Bo Holten og Andy Pape.

    I dag synger han på verdens store operahuse og koncertsale – Metropolitan Opera, New York, Covent Garden, London, Staatsoper Berlin, Bastille Opera, Paris, Toulouse, Liège, Rom, Wien, Bruxelles, L.A. Opera, Tokyo, Pesaro, Santa Fe, Salzburg – med dirigenter som Bernard Haitink, Giuseppe Sinopoli, James Levine, James Conlon, Peter Schreier, Yuri Termikanov, Ulf Schirmer, Michael Schønwandt, Leif Segerstam, Hugh Wolff og Richard Hickox.

    Gert Henning-Jensen har også et stort koncertrepertoire med værker af bla. Bach, Handel, Berlioz og Mozart – og adskillige af hans fortolkninger er blevet indspillet.

  • Hedvig Haugerud

    Den talentfulde 29 årige norske sopran Hedvig Haugerud har taget sin bachelor ved Norwegian Academy of Music i Oslo. Hun har været udvekslingsstudent på Concervatoire National de Paris og har herefter videreuddannet sig på Det Kongelige Teaters Opera Akademi i København.

    Hun har sunget roller som Amelia i Verdis opera Un Ballo in Maschera, Vierte Magd i Strauss Elektra, Die Aufseherin i Straus Elektra, Vierte Magd i Strauss Elektra, Fru Ingeborg i Heise Drot og Marsk og Salome i Strauss Salome.

    Hun har modtaget et væld af forskellige priser og legater.

  • Henrik Engelbrecht

    Henrik Engelbrecht er musiker, operaekspert og musikformidler. Han er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og har tidligere arbejdet som operaredaktør på DR P2, som operadramaturg på Det Kongelige Teater, i Kasper Holtens operacheftid, og senere som musikchef i Tivoli.

    De seneste 10 år har han delt sin tid mellem at formidle opera og klassisk musik som forfatter, dirigent, podcastproducent, underviser og foredragsholder, samt arbejdet som kunstnerisk rådgiver og kurator for museer, operahuse og festivaler, bl.a. Teatermuseet, Det Kongelige Teater, Festspillene i Bergen og Tivoli. Han er desuden librettist til operaer af Poul Ruders og Hans Abrahamsen.

  • Herning Kirkes Drengekor

    Herning Kirkes Drengekor er en del af en lang drengekorshistorie i Danmark. Drengekoret har, siden koret blev stiftet i 1949,  gennem sang ved gudstjenester i Herning Kirke og en omfattende koncertvirksomhed i Danmark og udlandet opbygget et stærkt ry  både nationalt og internationalt.

    Koret ledes i dag af Herning Kirkes kantor, Severin Korsgaard.

    Herning Kirkes Drengekor består af omkring 25 drengesopraner og 20 unge mandssangere. 

    Korets hovedopgave er, sammen med kirkens organister, at løfte liturgien og menighedssangen ved højmesserne og årets store kirkefester i Herning Kirke og at medvirke til at give kirkeårets gang et markant musikalsk udtryk.

    Drengekorets repertoire spænder over flere hundrede års musik. Igennem mange år har korets dirigenter bestilt musik til Herning Kirkes Drengekor både fra etablerede og fra helt unge komponister. Flere af værkerne er skrevet til højmessen i Herning Kirke, som et bidrag til at undersøge og demonstrere kirkekorets rolle i en Luthers højmesse.

    Drengekorets repertoire ved en koncert tilrettelægges, så det giver mening ved den enkelte begivenhed, uanset om det er en mindre kirke, en domkirke eller en koncertsal i Danmark eller udlandet.

  • Ida Kiberg

    Ida Kiberg er freelance instruktør, librettist, kunstnerisk projektleder og kunstneragent ved Kiberg Artists Management. Hun forberedte sig først på en operasangerkarriere på scenen, men byttede sangfuglen ud med en karriere bag scenen som instruktør.

    Karrieren startede som instruktørassistent bl.a. ved Det Kongelige Teater, i London på Royal Opera House, i New York på ”Pheonicia Festival of the Voice” og flere steder i Danmark og resten af Norden. Ida har instrueret både ved Det Kongelige Teater, Den Fynske Opera, Cph Opera Festival, Syddansk Musikkonservatorium m.m. og har været kunstnerisk leder på Den Fynske Opera fra 2020-2023.

  • Jacob Lidåkra

    Den svenskfødte pianist Jacob Lidåkra gjorde i november 2016 sin debut i Musikverein i Wien. Han har en kandidateksamen fra Sibelius Akademiet i Helsinki og har mange års erfaring som koncertpianist og akkompagnatør.

    Han har altid arbejdet intensivt med sangere og har samarbejdet meget med Nordic Song Festival. Jacob var også akkompagnatør i den internationale sangkonkurrence Mirjam Helin i Finland 2019, og er tilbagevendende pianist og underviser ved Birgit Nilsson Vocal Masterclasses gennem flere år.

    Siden 2019 har Jacob boet i Holstebro og underviser i klaver, kammermusik og liedduo ved Orkester Efterskolen hvor han også er leder af kammermusikprogrammet og kunstnerisk leder af Orkester Efterskolens kammermusikfestival.

  • Jens Sønderstrup

    Jens Sønderstrup er nyligt uddannet sanger fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, hvor han modtog sangundervisning af Jens Søndergaard. Jens har sunget på et højt professionelt niveau gennem hele sit liv, og hans karriere som både kor- og solosanger startede tidligt som sopran i Københavns Drengekor.

    Som barytonsolist har Jens besat roller som Harasta i Janáčeks "Den fiffige lille ræv", Surintendant du Plaisir i Massenets "Cendrillon" og Marullo i Verdis "Rigoletto". Derudover har han også optrådt som solist i Bach’s "Matthæuspassionen."

  • Joachim Knop

    Joachim Knop startede sin uddannelse som sanger ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, og fuldførte sommeren 2000 sine studier på Operaakademiet ved Det Kgl Teater.

    Han har bl.a sunget Wilhelm i Betty Nansen Teatrets udgave af Tom Waits' The Black Rider, Fiddelihut i Det Kgl Teaters uropførelse af Fuzzys Heksemutter Mortensen og den Fede Kalkun, Ping i Turandot på Malmö Musikteater, Schaunard i La Boheme på Den Jyske Opera, Don Juan på Den Fynske Opera, Barberen fra Sevilla på Århus Sommeropera, Tryllefløjten på Den Jyske Opera og Den Ny Opera ,Brødrene Løvehjerte på Det Kgl. Teater samt Elsk mig i Nat i Tivoli.

    Som skuespiller debuterede Joachim i Drengene fra Skt. Petri og har siden medvirket i flere spillefilm, blandt andet filmene om Anja og Viktor. De senere sæsoner har han blandt andet medvirket i en nyskrevet musical af Bent Fabricius-Bjerre , sunget Sondheims Into the Woods i Glassalen haft premiere på Kærlighed ved første hik - The musical i Tivolis Koncertsal samt turneret med Ghost -the musical. Denne sæson synger han blandt andet Falke i Flagermusen på Den Fynske Opera samt Papageno i på Den Ny Opera i Esbjerg.

    Oplev Joachim Knop som solist til årets Opera Brunch og oplev ham i samtale med Mads Bille og Lars Møller om Sangerliv.

  • Johanne Andersson

    Siden Johanne Andersson blev uddannet cellist fra Nordjysk musikkonservatorium i 2009 har hun virket som selvstændig cellist, komponist, arrangør og musikalsk entreprenør i både ind -og udland.

    Stort set hele omdrejningspunktet i Johanne Anderssons musikalske karriere er at skabe musik, afsøge det ukendte og bevægelse på tværs af genrer. Johanne har altid været fascineret af at bevæge sig i spændingsfeltet mellem nyt og gammelt og dét at bruge det traditionelle instrument på nye måder. Hun spænder bredt og bevæger sig i alt fra barok til avantgarde, over jazz, pop og klassiske solokoncerter, til orkesterprojekter og teater- og performanceforestillinger.

    Siden 2017 har hun været medlem af strygergruppen WHO KILLED BAMBI og har i den forbindelse arbejdet sammen med kunstnere som Father John Misty, Pernille Rosendahl, Steffen Brandt, Fallulah og Jonas Petersen. Det musikalske entreprenørskab spænder vidt og tæller også projekter som: Medskaber og koordinator på sommermusikstævnet RUM!KLANG, siden 2014. Hun har ligeledes været tilknyttet Dansk Kunstnerråds pilotprojekt KIK ”Kunstner i Klassen”. Siden 2013 har Johanne samarbejdet med Den Jyske Opera og været med i forestillinger, samt medudvikler af workshops for børn. I efteråret 2017, blev Johanne Andersson bestilt til at skrive og opføre et performanceværk til TedX konference i Aarhus. For 3. år i træk er hun initiativtager til musikstævnet Frit:Spil. I 2018 stiftede Johanne Andersson musikteatret Musicolumbus og medvirkende i musikfortællingen Roses Rejse. Hun var aktivt tilknyttet Levende Musik i Skolen som turnerende musiker i sæson 18.-19.-20.-21. Desuden underviser på Orkesterefterskolen i Holstebro.

  • Julie Husballe

    Den 24 årige Mezzo-sopran, Julie Husballe Hansen, er fik sin bachelor i klassisk sang i sommeren 2023 fra Det Jyske Musikkonservatorium. Hun optaget på Operaakademiet i København med start august 2024.

    Hun kommer oprindelig fra Taulov, Fredericia, og har tidligt i sit liv sunget rigtig meget Musical, indtil hun fandt sin rette plads i Operaens Verden.

    Hun har bl.a. optrådt som solist med Århus Sinfonietta 2023 (Marc Ducret ‘Letters’), altsolist i Händels Messias 2023, Holmens Vokalensembles Juletour 2023, solist i Durufles Requiem 2022, altsolist i Buxtehudes Membra Jesu Nostri, altsolist i Bachs Juleoratorium 2022, solist ved Herning Opera Festivals ‘Pop’era’ 2023 (Operaen mødte rytmisk bandmusik), Finalist i Rued Langgaard Konkurrencen 2023, Vinder af konkurrencen Unge Sangere 2019, solist med Fredericia Byorkester 2023.

    Derudover skal Julie synge rollen som Moderen i Operaakademiets opsætning af Hans & Grethe til juni 2024 på Operaen på Takkelloftet.

  • Julie Kold Vilstrup

    Julie Kold Vilstrup er uddannet klassisk sanger (lyrisk sopran) og sangpædagog fra Det Jyske Musikkonservatorium i 2008 ved docent Bodil Øland. Og endvidere færdiggjorde hun solistuddannelsen i klassisk sang i 2012 - også fra Det Jyske Musikkonservatorium.

    Julie har siden 2015 været ansat som sangpædagog, solosangsunderviser og sangkonsulent ved Den Jyske Sangskole, hvor hun særligt er tilknyttet Herning kirkes drengekor og forskole. Julie er desuden musikalsk ansvarlig for ”Børnehavernes forårskoncert” og forskellige andre børnearrangementer i Herning kommune.

    Julie er desuden ansat ved Sangens Hus hvor hun arbejder som sangkonsulent og med projektudvikling på projekter som ”Små synger sammen”, ”Sangglad”, ”Sangglad mini”, Sangglad familie, ”SBL” og ”Sans”.

    Julie arbejder som freelance sanger og har gennem årene haft en bred koncertvirksomhed, og samarbejdet med talrige musikere, kor og orkestre.

    Julie er medstifter og operasanger ved ”OpeRart.dk”, som primært beskæftiger sig med formidling af opera og klassisk musik til børn og unge. Se mere på www.operart.dk

    Formidlingen af musik til alt fra babyer og deres forældre, til børn, unge og ældre, brænder Julie særligt for. Og at skabe nærvær og samvær gennem musik, hvad enten det er som solist, musikformidler eller sangkonsulent, er både meningsfuldt og en stor drivkraft i Julies arbejde med musikken.

  • Kathrine Mygind Kyhl

    Katrine Mygind Kyhl har studeret klassisk sang og musikdramatik på Det Jyske Musikkonservatorium.

    Hun er aktiv både som solo-, kor- og ensemblesanger og har spillet med i flere operaproduktioner, deriblandt "Intet" på Den Jyske Opera og “Flavio” på Det Jyske Musikkonservatorium. Hun har også optrådt på Aarhus Teater som sanger i "Erasmus Montanus".

    Derudover har hun selv stået bag flere produktioner, bl.a. en opsætning af Menottis "The Telephone" samt en performance om graviditet, fødsel og moderskab.

    Få et indblik i Kathrine Mygind Kyhls arbejdsproces når Åben Masterclass slår dørene op for publikum og oplev hende som Grete i Hans og Grete.

  • Kirsi Tilk

    Kirsi Tilk er oprindeligt fra Estland og kom til Danmark tilbage i 2011 for at studere på Det Jyske Musikkonservatorium. Hun studerede både i Spanien (ESMUC) og Danmark (DJM) og fik sin kandidat i klassisk guitar og ny musik i 2018.           

    Kirsi er vinder af 2. pris og specialprisen for den bedste fortolkning af det obligatoriske stykke i den internationale konkurrence Tallinn 2010. I årene 2011-2017 spillede hun mange koncert som solist for diverse orkestre. Her kan bl.a. nævnes en koncert på Estlands Nationale TV i 2015 ved Årets Musiker Galla foran Tallinn Filharmonisk Kammerorkester.

    Udover at spille klassisk guitar, spiller hun også flamenco, verdens musik og komponerer selv. Hun har udgivet en plade og EP og spillet mange solo- og kammermusikkoncerter i Finland, Danmark, Estland, Letland og Spanien. 

  • Kirsten Voss

    Kirsten Voss er mezzosopran, og debuterede fra solistklassen på Det Jyske Musikkonservatorium i 2022, hvor hun studerede hos Reinaldo Macias, Bodil Øland og Mats Knutsson, og hun har sidenhen taget timer ved operasanger Elena Kerl.

    Hun har i 23/24 været en del af Britten/Pears CAPPA Young Artist Programme, været praktikant ved det eksperimenterende operakollektiv Opera Lab Berlin i sæsonen 22/23, og var i 2021 en del af Søholm Operas Young Artist Program. 

    Kirsten er en alsidig sanger, der både trives i det traditionelle operarepertoire såvel som i samtidsklassiske værker. Hun har netop sunget rollen som Wowkle i ”La fanciualla del West” på Opera Hedeland og har tidligere kunnet opleves i ”Suor Angelica”, ”Mortalities” og ”Opera the Opera” på Copenhagen Opera Festival 2023.

    Hun har igennem tiden været solist med bl.a. Danmarks Underholdnings Orkester, Ensemble Storstrøm og som vinder af Det Jyske Musikkonservatoriums solistkonkurrence med Aalborg Symfoniorkester og Randers Kammerorkester.

    Kirsten er modtager af Sonnings talentpris 2024, samt bl.a. Hanne Lomholdts Operauddannelsesfond 2023, Kgl. Kammersangerinde Else Brems Rejselegat 2022 og Else Frederiksens legat 2022. 

  • Kristian Marius Andersen

    Kristian Marius Andersen er vokset op i Nordengland. Allerede som treårig kunne Kristian gengive en melodi på sit legetøjskeyboard - lige efter at han havde hørt den i radioen. Som fireårig trænede han selv i at spille klaver, og som seksårig begyndte han at modtage klaverundervisning, hvor det hurtigt stod klart, at Kristian havde absolut gehør.

    De gode ører og 10 fænomenalt hurtige fingre bragte sidenhen Kristian ind på en af Englands berømte talentskoler for unge musikere; Cheetham School of Music. Da var han 14 år. Da han var fyldt 19, rejste han til Norge, hvor han arbejdede som organist. og blev i 2005 ansat som organistassistent ved Herning Kirke.

    Kristian fortsatte musikudøvelserne og -studierne, denne gang ved Det Jyske Musikkonservatorium, hvor han tog eksamen .

    Kristian Marius Andersen har slået rod i Herning, og sammen med Herning Kirkes Drengekor som han akkompagnerer, har han turneret overalt i Danmark og på koncertturneer i både Europa, USA og Australien med koncerter i blandt andet Notre Dame i Paris og Grace Cathedral i San Francisco, Berliner Dom og Operahuset i Sydney.

    Overalt bliver han hyldet for sin store musikalitet, sit helt ekstraordinære tekniske overskud, og ikke mindst som en gudsbenådet improvisator:

    "Det geniale musikgeni fra Herning", "Den virtuose enspænder", "Sin generations bedste til at improvisere", "Den ferme tangentspiller" og "Tangenttroldmanden" er blot nogle af de mange anerkendende tilnavne, der er blevet knyttet til Kristians person og talent.

  • Kristina Thede Johansen

    Saxofonist og iværksætter Kristina Thede Johansen voksede op på Færøerne, hvor hendes musikalske karriere startede som 12-årig i Tórshavn Musikskole. I 2014 startede hun på Det Kongelige Musikkonservatorium i Aarhus, Danmark.

    Der ud over har hun haft udvekslingsstudier i Tromsø, Norge, og Helsinki, Finland. I øjeblikket er hun i gang med et postgraduat soliststudium i Aarhus samt en master i musikoptræden og kunstledelse i Helsinki.

    Kristina er en aktiv kammermusiker, der spiller i mange forskellige succesrige kammerkonstellationer, hun er også professionelt medlem af Tórshavnar Bigband og Færøernes Symfoniorkester.

    Musikalsk er Kristina involveret i en bred vifte af genrer, med fokus på klassisk og samtidsmusik - især fra Færøerne. Kristina spiller også jazz og crossover-genrer i f.eks. Tórshavnar Bigband og DuoFEYD. Hendes kammerensembler fokuserer på forskellige målgrupper, hvilket giver hende mulighed for at bringe en bred vifte af musik ud til en række målgrupper.

    Kristina har modtaget priser og hæder for sit spil ved flere lejligheder. I 2015 vandt hun 3. præmien og i 2017 og 2019 2. præmien i konkurrencen Stella Polaris for unge klassiske musikere. I 2016 blev hun tildelt "Honor Student" i Asia Pacific Saxofonakademi i Bangkok.

    Kristina har også modtaget adskillige stipendier fra legater som William Demant Fonden, A. P. Møller Støttefonden, Knud Højgaards Fond, Mentamálaráðið, Tove Birthe Jensens Mindelegat og Tórshavnar Instrumentgrunnur.

  • Kristine Mågård

    Kristine Mågård er uddannet cand.musicae i klassisk sang, musikdramatik og musikpædagogik fra Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus.

    Hendes repertoire er bredt - fra klassisk opera til musical og dækker bl.a. over lied, romancer, danske sange, folkeviser, nordisk musik, kirkerepertoire mv.

    I 2017 fik hun sin første store scenedebut som solist og understudy i rollen som Ursula og korsanger i Den Jyske Operas produktion af operaen "Intet", skrevet over Janne Tellers ungdomsroman af samme navn.

    I 2020 sang hun for første gang på den tyske operascene i Lyric Opera Studio Weimars opsætning af ”Don Giovanni”. Her optrådte hun som Donna Elvira. Sommeren 2021 var hun aktiv i rollen som Pamina (Tryllefløjten, Mozart) og hun har bl.a. operapartier som Emilia (Flavio, Händel) og Grevinden (Figaros Bryllup, Mozart) på sit CV. Desuden har hun flere freelance- og solistopgaver og har bl.a. sunget som sopransolist i ”Förklädd Gud”, ”Requiem” (Fauré) og ”Magnificat” (Vivaldi) og meget mere.

    I 2022 optrådte hun i Operaen i Midtens opsætning af Stravinskys opera “Nattergalen”. Hun sang sig desuden til en plads på Det Kongelige Opera Kors assistentliste.

    I 2023 optrådte Kristine med Operaen i Midten ved arrangementer i Holstebro og på herregården Nørre Vosborg. Desuden var hun sopransolist i Brahms Requiem i Løgumkloster Kirke, Gounods, ”Messe Solennelle de Sainte-Cécile” og Haydns ”Kleine Orgelmesse” med hhv. Ole Faurschou, Søren Birch og Dennis Bang Fick som dirigenter. Desuden kunne hun høres som sopransolist i DR-radiogudstjeneste fra Ebeltoft Kirke.

    I 2024 har hun allerede flere engagementer, bl.a. som sopransolist i sakrale værker, og hun synger koncerter sammen med guitarist Kirsi Tilk.

    Oplev Kristine Mågård, når vi samles om sangen til Morgensang på Poulsens Plads.

  • Lars Møller

    Lars Møller startede sin sangkarriere som drengesopran i Herning Kirkes Drengekor. Siden har han været vidt omkring i sin karriere i ind- og udland og er en elsket barytonsanger med et stort og charmerende, komisk og dramatisk talent. Lars tog musikpædagogisk eksamen fra Det Jyske Musikkonservatorium i 2004 og fortsatte dernæst på operauddannelsen på Det Kongelige Teaters Operaakademi.

    Lars Møller har sunget de fleste af de store barytonroller, og som oratoriesolist har han bl.a. sunget Mozarts Requiem, Faurés Requiem, Bachs Juleoratorium og Johannes Passion samt Händels Messias. Som koncertsolist har Lars Møller sunget over hele Skandinavien og i særdeleshed Tyskland, ligesom han har optrådt med Helsingborgs Symfoniorkester, Sjællands Symfoniorkester, ved opførelser på Det kongelige Teater m.v.

    Oplev Lars Møller, når han byder indenfor til Danmarks første åbne scene for operasang Open Opera Mic - Sing a Song og i samtale med Mads Bille og Joachim Knop om Sangerliv

  • Laura Helene Hansen

    Laura Helene Hansen er en sopran fra det mørke Jylland, som har fundet sin vej til operaen ved et tilfælde. Hun startede som skuespiller med en drøm om teater, men drejede vist forkert på et tidspunkt, for nu er hun endt på et andet sæt skrå brædder. Laura har lige afsluttet sin kandidat på Det Kongelige Teaters Operaakademi, og starter nu i solistklassen i København. Ved siden af studier og dygtiggørelse, bruger Laura meget tid på at finde og opføre marginaliserede komponisters musik og give dem ny taletid, med et særlig fokus på danske kvindelige komponister. Drømmen om teater er ikke død, og Laura sigter efter en karriere hvor hun både laver talt teater og synger Puccinis heltinder.

  • Leif Jone Ølberg

    Den Nordnorske baryton Leif Jone Ølberg har hurtigt etableret sig som en af de mest spændende unge operasangere i Skandinavien i dag. Han har høstet megen ros for sit komiske talent og stærke tilstedeværelse på scenen, kombineret med en smuk og solid stemme.

    Han er uddannet på Operaakademiet i København og har haft flere solistroller ved Den Kongelige Danske Opera, hvor han især har høstet stor ros for titelrollen som Figaro i Barberen i Sevilla. Han har desuden været solist ved Den Jyske Opera.

    Ved siden av opera er Leif Jone Ølberg også en erfaren oratoriumsolist og liedsanger. Han har bl.a. turneret rundt i Danmark med Italienisches Liederbuch af Hugo Wolf.

  • Magnus Mariegaard

    Magnus Mariegaard (f. 2000) er en dansk baryton, som studerer på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium ved operasanger Jens Søndergaard.

     Som solist har Magnus bl.a. sunget partierne som Pandolfe i J. Massenets Cendrillon, Parson i L. Janáčeks The Cunning Little Vixen, Jesus i J. S. Bachs Johannespassion, samt ved koncerter på Herning Opera Festival og Copenhagen Summer Festival. Han har også optrådt som solist med fremtrædende kunstnere som Danmarks Underholdningsorkester og Københavns Drengekor.

     Magnus er en erfaren ensemblesanger, og han er fast medlem i Holmens Kantori og Vokalensemble, med hvem han har lavet koncerter landet over.

     Senere i år 2024 kan Magnus høres som solist i J. Brahms Ein Deutsches Requiem og G.F. Händels Messias.

  • Marcel Slakonja

    Marcel Slakonjas kendetegn er en kraftfuld stemme, varm og afrundet bastone, samt en karismatisk scenetilstedeværelse. Han er født i Slovenien i 1999 og kommer fra en musikalsk familie. Han begyndte sin musikalske rejse med at spille violin og bratsch. Senere, da hans drengestemme forvandlede sig til en bas, begyndte han at træne sang hos professor Marjetka Podgoršek Horžen. Han fortsatte sine sangstudier på Ljubljana Konservatorium for Musik og Ballet under vejledning af professor Janko Volčanšek og dimitterede med udmærkelse i 2021. I øjeblikket studerer han på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København hos professorerne Jens Søndergaard og Michael Lindberg.

    Under sin uddannelse samarbejdede Marcel som bas med fremtrædende vokalensembler i Slovenien, herunder Chamber Choir KGBL, Viva Brežice, APZ Tone Tomšič, APZ University of Primorska, Chamber Choir Orfej og andre. Udover at arbejde med amatørensembler, samarbejdede han regelmæssigt med SNG Opera Ballet Ljubljana og Slovenian Philharmonic Choir. Han arbejdede også med TSO Koret fra Trondheim og den prestigefyldte slovenske oktet.

    I december 2022 optrådte Marcel som solist ved galla-nytårskoncerten på Posavje-museet i Brežice. I januar 2024 påtog han sig rollen som Le Premier Ministre i Massenets opera La Cendrillon. I marts 2024 portrætterede han rollen som Jesus i Bachs Johannespassion med Kammerkoret Musik fra København. Han blev tildelt en sølvplade ved IMMCC 2024-konkurrencen i Maribor og optrådte ved prisvindernes koncert med orkestret fra det slovenske nationalteater for opera og ballet Maribor under ledning af Simon Robinson.

  • Marie Borup

    Marie Borup (f. 2000) gik fra 2020-2023 på MGK-Ø ved sanglærer Susanne Vinther Herefter startede hun på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 2023 ved sanglærer Tuva Semmingsen. Marie har haft flere engagementer på Den Jyske Opera som en del af koret i La Boheme, Passageren, Michael Kohlhaas og som solist i den nyskrevne opera Inkognito Royal. 

    Det senest engageret har været i DKDM’s opsætning af Cendrillon, hvor hun sang rollen som Dorothée.

    Marie vandt i 2024 første prisen ved Rued Langgaard Konkurrencen i 2024 og i 2023 konkurrencen Unge Synger Klassisk og Unge Sangere.

  • Mathias Skaarup Sørensen

    Mathias Skaarup Sørensen er uddannet dirigent fra Det Jyske Musikkonservatorium. Han er fast dirigent for kammerorkestret Bellbird og kammerkoret Ensemble Edge og har derudover dirigeret blandt andre Århus Sinfonietta, Ensemble MidtVest og Den Jyske Operas Kor. Mathias arbejder desuden som timelærer i ensembleledelse og korledelse på Det Jyske Musikkonservatorium og Syddansk Musikkonservatorium.

  • MidtVest Juniorkor

    MidtVest Juniorkor blev stiftet i år 2000. Koret består af omkring 60 piger i alderen 9-12 år, der alle har gået et år i Børnekoret, som er forskolen til MidtVest Juniorkor og MidtVest Pigekor.

    Korets repertoire er meget alsidigt og består af danske sange, svenske folkemelodier, engelske pop-hits, afrikanske sange og meget mere. Koret synger fortrinsvis inden for den klassiske tradition, men i udførelsen af det rytmiske repertoire tilstræber kor og dirigent et autentisk og naturligt rytmisk udtryk. Vi lægger med andre ord vægt på stilsikkerhed.

    Når repertoiret lægger op til det, gør koret brug af enkel koreografi. Koret synger mest flerstemmigt, men dyrker også den flotte enstemmige klang, som 45 piger kan opnå, når de synger sammen.

    Dirigent for MidtVest Juniorkor er Bente Bliksted, som også leder MidtVest Børnekor.

  • MidtVest Pigekor

    MidtVest Pigekor er grundlagt af Dorte Bille, som har været korleder og dirigent for koret siden starten i 2000. Koret ledes nu af Frieda Funk, som i 2022 overtog dirigentstaven.

    Vejen til MidtVest Pigekor går via MidtVest Børnekor og MidtVest Juniorkor. Sammen tæller de tre kor cirka 130 piger og unge kvinder i alderen 8 til 19 år. Alle sangerne modtager undervisning i sang og hørelære på Den Jyske Sangskole i Herning.

    Korets klangidealer er klassisk som udgangspunkt, men deres repertoire indeholder musik i forskellige genrer og med meget varieret musikalsk udtryk.

    MidtVest Pigekor har et stort netværk.I løbet af et koncertår arbejder de sammen med en lang række kulturinstitutioner, musikere og kunstnere.

    I 2019 modtog MidtVest Pigekor Herning Kommunes Kulturpris.

    Oplev MidtVest Pigekor til Stemmen, kunsten og klangen.

  • Morten Frank Larsen

    Baryton Morten Frank Larsen, (f.1965) er uddannet på Det Jyske Musikkonservatorium (1986-91) og på Operaakademiet (91-94). Han debuterede i Brittens The Rape of Lucretia på Aarhus Sommeropera i 1994 og året efter sang han i Tyskland Don Juan i Mozarts opera af samme navn. I 1997-2000 var han ansat som solist i ensemblet på Staatsteater Braunschweig. Siden 2000 har Morten været ansat som solist ved Volksoper og Staatsoper i Wien, hvilket er absolut usædvanligt.  Han er hyppig gæst på operascenerne i Berlin, München, København, Bologna, Zürich, Sevilla, Salzburg, Palermo og Tokyo. Morten Frank Larsen har et repertoire, der omfatter mere end 100 operapartier. I 2011 debuterede han på Metropolitanoperaen i New York som greven i Richard Strauss Capriccio. Her spillede han overfor den berømte sopran René Flemming, og pressen fremhævede både hans musikalske og stemmemæssige kvaliteter, men hæftede sig også ved hans elegante, sceniske nærvær. Morten Frank Larsen har i Danmark modtaget Francesco Christofoli-prisen (1999) og Aksel Schiøtz – prisen (2002). I Wien er han udmærket med Eberhard Wächter medaljen (2003). 

    Morten Frank Larsen blev 11. december 2022, som den kun fjerde dansker til dato, udnævnt til Österreichischer Kammersänger.

  • Nanna Bugge Rasmussen

    Nana Bugge Rasmussen er født i København. Efter filosofi-studier ved Københavns Universitet, studerede hun sang ved Universität der Künste, Berlin, og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, København.

    Hun har modtaget priser i flere internationale konkurrencer: I november 2013 vandt hun 3. prisen i konkurrencen Concorso Internazionale Musica Sacra i Rom, i september 2014 vandt hun 2. prisen ved Concours de Chant Baroque de Froville i Frankrig. Fra 2015 til 2017 var hun modtager af Statens Kunstfonds legat Den Unge Elite. I 2018 modtog hun Hvass Fondens rejselegat.

    Hun har jævnligt optrådt på Copenhagen Opera Festival i et bredt repertoire. Hun har flere gange været solist med det franske orkester Le Capriccio Francais under ledelse af Philippe Le Fèvre. I 2019 sang hun yderligere bl.a. Cherubino i Den Åbne Operas Figaro-opsætning i Absalon, København; hun sang hovedrollen i uropførelsen af Jexper Holmens opera De Mørkeblå Lillakvinder, som åbnede Klang Festivalen i København og hun sang hovedrollen i Ars Augustas opførelse af Antonio Lottis opera Giove in Argo i Szczawno-Zdrój, Polen og Dresden, med Das Lausitzer Barockensemble.

  • Nicolai Elsberg

    Efter sin debut på Det Kgl. Teater og kandidateksamen fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, blev Nicolai Elsberg en del af Det Kgl. Teaters solistensemble (2020-22) i roller som bl.a. Sarastro, Il Commendatore og Colline.

    Sidenhen har han sunget på Opéra de Lausanne, Opéra de Rouen Normandie, Opéra National du Rhin, Malmø Opera og Hyōgo Performing Arts Center (Japan).

    I 2021 deltog Nicolai Elsberg i BBC Cardiff Singer of the World-konkurrencen, og repræsenterede Danmark som en af de seksten sangere udvalgt blandt et rekordhøjt antal ansøgere. Samme år modtog han tre danske talentpriser: Copenhagen Opera Festivals talentpris, Léonie Sonnings Talentpris samt Dronning Ingrids Hæderslegat.

    Den kommende sæson byder på operahus-debuter i Teatro Sao Carlos (Portugal) og Grand Théâtre de Genève samt gæsteoptræden på Det Kgl. Teater i Richard Wagners Mestersangerne fra Nürnberg.

  • Olivera Marinkovic

    Olivera Marinkovic er pianist fra Serbien.

    Hun er uddannet på konservatoriet i Beograd, Universitetet i Agder, Kristiansand og Norges Musikhøjskole i Oslo.

    Olivera Marinkovic har en omfattende erfaring som koncertpianist, kammermusiker og akkompagnatør. Hun har optrådt flere steder i både Serbien, Norge, Italien og Danmark og vundet flere priser i konkurrencer både som solist og kammermusiker. Mens Olivera boede i Norge, var hun opera repetitør på bland andet Kunsthøgskolen i Oslo og på Den Norske Opera og Ballet. I 2013 blev hun ansat som pianist på Universitet i Tromsø.

    Siden hun flyttede til Danmark har Olivera arbejdet som freelance pianist og opera repetitør i Danmark og Norge. 

    Hun er tilknyttet Operaen i Midten, Den Jyske Opera og Den Kongelige Balletskole i Holstebro. 

  • Patrick Egersborg

    Den norske baryton Patrick Egersborg, født i Trondheim, er blevet mere og mere eftertragtet på den skandinaviske operascene. De seneste optrædener omfatter roller som Silvio, Tonio (Pagliacci) og Marco (Gianni Schicchi), både på Copenhagen Opera Festival og Opera Søholm.

    I februar 2023 debuterede han som Conte di Luna (Il trovatore) med Operaen i Kristiansund, Norge, under ledelse af Torodd Wigum og regi af Mattias Palm. I juli 2023 portrætterede han rollen som Mr. Ford (Merry Wives of Windsor) i en Skeive Stemmer-produktion, som blev opført på Grimeborn Festival i London.

    Udover at være sanger er Patrick medstifter og producer af Operakollektivet. I oktober 2023 spillede han rollen som sagsbehandleren i deres seneste værk, 'Systemet', komponeret af Oda Fiskum og Gísli Grétarsson.

    Patrick afsluttede sin sanguddannelse ved HfM "Hanns Eisler" i Berlin og National Opera Academy i Oslo (KhiO), hvor han påtog sig forskellige roller, herunder Don Alfonso, Belcore, Eugen Onegin, Papageno, Albert, Mozarts Figaro og Greve Almaviva. I 2013, på Den Norske Nationale Opera & Ballet, havde Patrick premiere på rollen som Operatøren i 'Ad Undas - Solaris Korrigert' af Øyvind Mæland. I 2012 optrådte han som Zoroastro i Händels 'Orlando' på Åmot Operagard.

    Oplev Patrick Egersborg debutere med sit soloshow Is This It?.

  • Peter Lodahl

    Peter Lodahl, den danske tenor, skabte stor opmærksomhed ved OPUS Klassik Awards 2020 med sin fortolkning af "Dichterliebe," hvilket resulterede i nomineringer til både "Årets Sanger" og "Bedste Kunstsangindspilning."

    I den kommende sæson venter spændende debuter for Lodahl, herunder roller som Cavaradossi i Tosca og Dick Johnson i La Fanciulla del West. Desuden vil han optræde i koncerter i Mexico, Kina og rundt omkring i Europa - og selvfølgelig i Herning til dette års operafestival. Et af hans karrierehøjdepunkter inkluderer titelrollen i den europæiske premiere på John Harbisons opera "The Great Gatsby" ved Semperoper Dresden, hvor han delte scenen med stjerner som Anna Netrebko, Lise Davidsen, Barbara Hannigan, Patricia Petibon, Anne Sofie von Otter og Danielle de Niese.

    Lodahl er ofte at finde på de mest prestigefyldte scener verden over, herunder Musikverein Wien og Staatsoper Berlin, hvor han optræder med førende orkestre og dirigenter.

    Ud over sin imponerende sangkarriere har Peter Lodahl også markeret sig som en dygtig kunstnerisk leder. Han var festivaldirektør for Copenhagen Opera Festival fra 2016 til 2019 og musikchef for Copenhagen Phil fra 2019 til 2024.

    Lodahl har udgivet flere indspilninger på anerkendte labels og modtaget prestigefyldte priser, herunder Aksel Schiötz Prisen. Hans bidrag til musikscenen er betydelige, og siden 2013 har han været Ridder af Dannebrogordenen.

  • Prinsens musikkorps

    Prinsens Musikkorps er et messingorkester med slagtøj og består af 16 professionelle musikere. Orkestret har til huse på Skive Kaserne.

    Musikkorpset tjener både Kongehuset, Forsvaret og den danske befolkning. Derfor spiller orkestret både ved officielle begivenheder samt egne koncerter for et bredt publikum.

    Prinsens Musikkorps er særligt kendt for sin store musikalske spændvidde. Orkestret spiller både stemningsfulde kirkekoncerter og festlige nytårskoncerter og mestrer mange forskellige genrer.

  • Rima Chacaturian

    Den litauisk/armenske pianist Rima Chacaturian er uddannet ved Musikakademiet i Vilnius, ved Det Jyske Musikkonservatorium og på Hochschule für Musik und theater i Hannover.

    Hun har optrådt som solist med det Lettiske Kammerorkester, Kaunas Kammerorkester og Aarhus Symfoni Orkester.

    Rima har givet solo, lied og kammermusikkoncerter i Danmark, Litauen, Frankrig, Storbritannien, Polen, Tyskland, Armenien, Sverige.

    Hun har vundet en lang række priser ved nationale og international konkurrencer i Litauen, Frankrig, Sverige og i Lettland.

    Rima Chacaturian har siden 2015 arbejdet som MGK akkompagnatør på Kulturskole Kolding, og siden 2017 som akkompagnatør ved Aarhus Sommeropera, og siden 2019 ved Den Jyske opera.

  • Severin Korsgaard

    Severin er udannet ved det Jyske Musikkonservatorium med korledelse og sang som sine to hovedfag med undervisere Carsten Seyer-Hansen, Søren K. Hansen og har sideløbende fulgt Voces Academy ved Peter Hanke.

    Severin afsluttede sine kandidatstudier med sit kandidatprojekt ”Den reformerte musik”, som dykker ned i nogle af de strømninger som sætter gang i den musikhistoriske udvikling i starten af barokken.

     Severin Korsgaard er kantor ved Herning Kirke og dirigent for Herning Kirkes Drengekor. Herudover er han koncertdirigent ved Landskoret og Vox Mariæ og han er musikalsk leder i Ensemble Orion. 

  • Simone Victor

    Simone Victor har primært studeret privat i udlandet, overvejende hos Bel Canto Vocal Studio i London.  I 2017 debuterede hun som Santuzza i Mascagni's "Cavalleria Rusticana" hos Opera Nordsjælland, og har sidenhen sunget hovedpartier som Gilda i Verdi's "Rigoletto", Titelrollen i Bellini's "Beatrice di Tenda", Adina i Donizetti's "L'elisir d'amore", Cio-Cio-san i Puccini's "Madama Butterfly", samt Geraldine i Barber's "A hand of bridge". 

    Udover at synge roller har Simone også hyppigt optrådt som solist ved koncertbegivenheder bl.a. på London Bel Canto Festival hvor hun modtog stor anerkendelse fra The guardian for sin optræden i Cadogan Hall, på Aalborgs Opera Festival hvor hendes koncert blev transmitteret på P2 Klassisk, samt på Copenhagen Opera Festival hvor hun vil vende tilbage og synge for fjerde år i træk og er blevet udråbt som det nye "Supertalent" af Politiken og P2.

  • Sophie Thing-Simonsen

    Sophie Thing-Simonsen er sopran og debuterede i 2011 fra solistklassen ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

    Hun har har siden medvirket i utallige operaforestillinger med både Det Kgl. Operakor, Den Jyske Operas kor og hos Malmø Opera.

    Hun synger endvidere jævnligt med DR’s Koncertkor samt flere ensembler, bl.a. kvartetten Super Classico. Derudover synger Sophie fast i Bagsværd Kirke og har været solist i en lang række messer og oratorier af bl.a. Mozart, Haydn, Händel og Bach.

    Oplev Sophie i forestillingen De tre Tanter, hvor hun synger rollen som Tante Grøn.

  • Søren Bormann

    Søren Bormann har sunget i Herning kirkes Drengekor i 12 år. Efterfølgende har han uddannet sig i musikvidenskab og oldtidskundskab på Aarhus Universitet. Han har gået på Kirkemusikskolen i Vestervig, har taget og tager privattimer i komposition og musikforståelse. I dag er han ansat som organist ved Odder Kirke og som gymnasielærer i Risskov. Foruden at være korleder for Herning Korforening leder han også Viby-koret i Aarhus.

    Trods mine arbejders forskellighed har jeg erfaret, de på mange vigtige punkter minder om hinanden; den gode forberedelse, den interesserede og engagerede tilgang, det store vue over litteraturen og lysten til at lade sig udfordre er altid tilstede. Det kommer af at lade sig udsætte for påvirkning fra folk, der mestrer deres fag. For godt seks år siden stod jeg som færdiguddannet organist og gymnasielærer, og var allerede godt i gang med at gøre mig erfaringer med begge hverv. Den var ikke gået, hvis ikke jeg havde turde at lade mig påvirke af folk på mit studie og i min omgangskreds. For godt femten år siden stod jeg nemlig som nyudklækket student fra Herning Gymnasium og var klar til at arbejde, og ikke tænke, på fuldtid. Dengang sagde jeg til mig selv, jeg aldrig skulle rette halvhjertede afleveringer og bestemt ikke skulle henslæbe søndag formiddag på en orgelbænk. Nu, hvor jeg som både gymnasielærer og organist, gør begge dele, har jeg indset værdien i at turde lade sig påvirke. Værdien trives i ambitiøse miljøer, der rummer egenart og flid, som jeg kender dem fra Herning.

  • Tessa Kiilsholm

    Tessa Kiilsholm er sopran, blev uddannet klassisk musikerperformer med sang som hovedfag fra Syddansk Musikkonservatorium & Skuespillerskole i Odense i 2013.

    Siden da har hendes virke bl.a. omfattet flere optrædener som solist på bl.a. Det Kgl. Teater og Den Fynske Opera, som en del af DR’s koncertkor, og hun har haft opgaver i både Den Jyske Operas kor, Den Norske Operas kor og Det Kongelige Operakor. Desuden medvirker hun ofte som solist ved forskellige koncerter rundt i landet.

    Ved flere lejligheder har Tessa også gjort sig i andre genrer: Som sopran i kortrioen Sweet Temptations, der leverer back up for Elvisorkestret “The Devils”, og med Odense- og Aarhus

    Symfoniorkesters opførelser af “Disney in Concert”-udgaven af tegnefilmen Frost samt Bernsteins “Mass”.

    Oplev Tessa i forestillingen De tre Tanter, hvor hun synger rollen som Tante Brun.

  • Tuomas Miettola

    Den unge fremadstormende lyriske tenor Tuomas Miettola debuterede ved Den Finske Nationalopera, som Novice i Brittens Billy Budd, i marts 2022. Hans sceniske operaerfaring inkluderer roller som Tamino i Tryllefløjten (Oulu, Finland) Gastonei La Traviata (Tampere opera, Finland). Derudover har han også gjort en del større roller ved Sibelius Akademiet, såsom Fritz i L’amico Fritz, Albert i Albert Herring, Ferrando i Così fan tutte samt Male Chorus i The Rape of Lucretia.

     Miettola er anerkendt for sine bidrag til især moderne opera i Finland og optræder ved anerkendte musikfestivaler som fx Ilmajoki, Rauma Festivo og Kuhmo Kammermusik. I sæsonen 2024/2025 vender han tilbage til Tampere Opera, som 1. mand i Kokkonens The Last Temptations, samt debuterer i rollen som Jacquino i Beethovens Fidelio med Susanna Mälkki som dirigent. Han vil også optræde som 3. jøde i Strauss' Salome ved Den Finske Nationalopera, instrueret af den anmelderroste Christof Loy og dirigeret af Hannu Lintu. Derudover vil Miettola gøre sin debut ved Savonlinna Opera Festival i sommeren 2025 dels som Missail i Boris Godunov samt som 1. mand i The Last Temptations (samproduktion med Tampere).

    Det er første gang Miettola optræder i Danmark her på Herning Opera Festival

  • Ylva Ek

    Sopranen Ylva Ek er opvokset i Östersund og Falun i Sverige.

    Hendes musikalske vej startede, da hun som tiårig begyndte at synge i kor og tage sangundervisning på Kulturskolen i Östersund. Hun har tidligere studeret på de konservatorieforberedende uddannelser Musikkonservatoriet Falun og Vadstena Sång- och Pianoakademi.

    Nu studerer Ylva sit første år bachelor i klassisk sang ved Det Jyske Musikkonservatorium

  • Young Nordic Opera Choir

    Young Nordic Opera Choir er i 2024 et samarbejde mellem Nordic Song Festival i Sverige, Herning Opera Festival i Danmark og Reykjavík Opera Days i Island.

    Projektet startede i 2023 og er ejet af Den Jyske Sangskole i Herning. Det er finansieret af A.P. Møller Fonden og varer i første omgang fra 2023 – 2025. Koret består af 30 nyuddannede nordiske sangere og sangere, der i øjeblikket studerer på musikkonservatorier i hele Norden.

    Sangerne rekrutteres fra alle de nordiske lande og skal arbejde med forskellige dirigenter og komponister.

    Formålet med Young Nordic Opera Choir, for unge talentfulde sangere, er at være et center for talentfulde sangere med en målrettet udvikling af den samlede talentmasse i Norden.

    Her vil sang være det samlende fællesskab for nordisk sammenhæng, netværk og udveksling af erfaringer og knowhow.

    Vi ønsker at skabe en platform for udvikling af meningsfuld mentorordning, cross country relationer og netværk mellem brancheprofessionelle inden for klassisk musik på tværs af de nordiske lande.