fbpx

Kunstnere

Flere af dem er oprindelig fra Herning, har trådt deres barnesko her og sunget i Herning Kirkes Drengekor eller MidtVest Pigekor.
Nogle er kendte ansigter på scenerne i Herning, og andre kommer her for første gang. 

Men her er de, alle de kunstnere, der valfarter hertil for at optræde for by og land på Herning Opera Festival. 

Anders-Christensen

Anders Christensen

For nye operaelskere: Hot stuff & sound. Mr. Don Juan.

Den unge tenor Anders Christensen trådte sine barnesko i Herning Kirkes Drengekor, hvor hans musikalske talent tidligt blev bemærket. Anders blev efterfølgende uddannet på The Guildhall School of Music and Drama i London og på Det Jyske Musikkonservatorium i Århus. Som koncertsolist har han optrådt med de store danske symfoniorkestre og bl.a. sunget lyriske roller som Tamino i Tryllefløjten og titelrollen i operetten Farinelli. Som oratoriesolist har Anders bl.a. sunget Händels Messias, Stainers The Crucifixion og Haydns Skabelsen. Til sommer synger han rollen som Don Ottavio i Mozarts opera Don Juan på Århus Sommeropera 2019.

Cassandra-Lemoine

Cassandra Lemoine

”Jeg glæder mig til at synge på Hernings første operafestival. Opera og operaens repertoire skal ud til flere mennesker på usædvanlige steder og opmuntre nye generationer af operafans. Opera fortæller jo om menneskelighed og relationer – og det høres og mærkes bedst live!”

For nye operaelskere: Cassandra er ung og skøn – hun synger sig ind i alles hjerter som en sand førsteelskerinde!

Cassandra Lemoine er født i Canada, men uddannet ved Operaakademiet og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København. Hun debuterede i 2017 på Det Kongelige Teater i Tryllefløjten, og sidste efterår sang hun hovedrollen i Andrew Lloyd Webbers The Phantom of the Opera på Det Ny Teater. 
I år skal hun blandt andet synge Musetta i Copenhagen Opera Festivalens La Boheme og Johanna i Det Kongelige Teater’s Sweeney Todd.

Cæcilie-Cramon

Cæcilie Cramon

For nye operaelskere:  Cæcilie er et stjerneskud! Luk øjnene, lyt og ønsk.

Cæcilie er tidligere sanger i MidtVest Pigekor, og hun afsluttede sin tid på Den Jyske Sangskole med at bestå Musikalsk Grundkursus i klassisk sang. Cæcilie studerer i dag klassisk sang på Syddansk Musikkonservatorium og har netop bestået sin bacheloreksamen. Hun har sunget sopranpartierne i Brittens A Ceremony of Carols, Vivaldis Gloria, Mozart Requiem, Fauré Requiem, Händels Messias mv.

Ditte-Rønn-nyt

Ditte Rønn

For nye operaelskere: Ditte er sanger, komponist og sangskriver med rytmisk baggrund. Under Herning Opera Festival uropføres hendes nye elektroakustiske værk “Panta Rei” der er komponeret til Carl-Henning Pedersens malerier.

Ditte Rønn er solistuddannet i komposition fra Rytmisk Musikkonservatorium i København, og er derudover uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium med speciale i sang. Ditte har komponeret musik til både lyrik, teaterforestillinger og malerier og udfolder sit virke i et genrenedbrydende krydsfelt af nordisk jazz, folklore, filmmusik, pop, improvisation og klassisk kompositionsmusik.

EMV-2018

Ensemble MidtVest

Ensemble MidtVest består af unge, ambitiøse og dedikerede klassiske musikere med speciale i kammermusik. De 11 prisvindende individualister er uddannet fra nogle af verdens bedste konservatorier, og som ensemble formidler de et bredt repertoire af klassiske kammermusikværker på et internationalt niveau.

Fritjof-Fuglesang

Fritjof Fuglesang

For nye operaelskere: Du kender sikkert Fuglsang, cykelrytteren. Snart kender du også Fuglesang, operacykelrytteren

Fritjof Fuglesang er bachelorstuderende på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. I maj kunne den lovende baryton opleves som bødlen Ko-Ko i Gilbert og Sullivan-operetten Mikadoen på Hofteatret og tidligere på året som Greven fra Figaros bryllup. Han har bl.a. været solist i Händels Messias, og Bachs Johannes-Passion, og til efteråret kan han opleves som solist i Duruflés Requiem. Fritjof er desuden uddannet retoriker og arbejder som tekstforfatter ved siden af studierne.

helene_hvass_hansen

Helene Hvass Hansen

For nye operaelskere: Med andres ord ”hendes sang rammer lige i hjertet, og man kommer i tanker om hvad det er, der er livets mening.”

Sopran Helene Hvass Hansen mestrer sine koloraturer, og hendes dramatiske talent bliver ofte fremhævet. Efter tidlige studier hos Maestro Alain Billard i Italien tog Helene sin uddannelse på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Ud over utallige optrædender i ind- og udland har Helene sunget flere hovedroller, blandt andet som Mille Damp i Dampenes rejse, som er en nyskrevet børneopera af den Reumert-vindende komponist Andy Pape. I Lonely House synger hun sin alenefølelse ud »utilsløret ærlig og ubesværet desperat fra første tone …«

HKDK

Herning Kirkes Drengekor

Herning Kirkes Drengekor består af 45-50 drenge og unge mænd, som næsten alle har været medlem af koret, siden de som 9-10-årige blev optaget i korets forskole. Koret blev stiftet i 1949 og synger til gudstjenester i Herning Kirke og giver desuden omkring 25 koncerter om året rundt i hele Danmark og turnerer jævnligt i udlandet. Koret har siden 1984 været dirigeret af Mads Bille, som stiftede Den Jyske Sangskole netop for at uddanne korsangerne i solosang og hørelære.

Hilda

Hilda Heick

Hilda Jytte Heick kræver for de fleste danskere ikke en nærmere præsentation. Men her kommer den alligevel. Hilda er en dansk sangerinde, der udgør halvdelen af duoen Keld & Hilda; den anden del er hendes mand, Keld Heick. 

Hilda og Keld Heick har sammen indspillet plader, optrådt med sceneshow og turneret landet rundt med tusindvis af optrædener + været direktører for Nykøbing F. Revyen 1993-1998. De har en lang række pladeindspilninger bag sig, har optrådt sammen i revy og har desuden deltaget fire gange ved Dansk Melodi Grand Prix.

Jens-Christian-Wandt

Jens-Christian Wandt

For nye operaelskere: Jens-Christian er almuligmand: tenor, formidler, foredragsholder, radio- og tv-vært og manden bag Verdensballetten.

Tenor Jens-Christian Wandt er født og opvokset på Vesterbro midt i København. Han fik sit musikalske fundament grundlagt med Københavns Drengekor, gik på sangskolen Sankt Annæ Gymnasium og blev i 1988 optaget på Musikhochschule i Hamborg. Siden blev han videreuddannet i både København og New York. Nogle kender ham desuden fra DR’s tv-serie “Sigurd & Operaen”, hvor han sammen med Sigurd Barrett og DR Symfoniorkestret i en periode præsenterede opera for børn. Endelig er det værd at nævne, at han er en af initiativtagerne til Verdensballetten, som hver sommer har turneret over hele landet og haft bl.a. nu afdøde H.K.H. Prins Henrik på det kreative hold.

Jens-Søndergaard

Jens Søndergaard

”Herning vil altid være den store by – knap 5 km fra Lind – hvor alt er muligt. Jeg glæder mig til at være en del af en koncert med Herning Kirkes Drengekor, MidtVest Pigekor samt Ensemble Midtvest.”

For nye operaelskere: Sagt med stikord: overskud, udstråling, potent, ubesværet, hip. Advarsel: Du bliver forelsket.

Barytonen Jens Søndergaard var medlem af Herning Kirkes Drengekor fra 1987 til 1997. Siden blev han uddannet fra Operaakademiet København og var i årene 2004-2007 ansat i ensemblet på DNT Weimar. Siden 2007 har han arbejdet som freelancesanger, og i denne sæson synger han Scarpia, Frank og Schaunard på Det Kongelige Teater. I pipelinen har han opgaver som Wotan på Den Ny Opera i Esbjerg og Onegin på Den Jyske Opera.

Jeppe-Møller

Jeppe Møller

For nye operaelskere:  Tenoren fra Kibæk, slet og ret. Mød ham.

Jeppe har sunget i Herning Kirkes Drengekor siden 3. klasse. For tiden går han på MGK og søger snart ind på konservatoriet. Jeppe er den bedst kendte tenor i Kibæk. Faktisk går han primært under alias’et Tenoren fra Kibæk. Og så er det for resten værd at tilføje, at der er folk der mener, at på samme måde som der sælges Mozartkugler i Wien vil der fremover blive solgt Jeppekugler i Kibæk. 

Jesper-Lundgaard

Jesper Lundgaard

“Herning Opera Festival er en fantastisk ide. Og udendørskoncerter i Sdr Anlæg kan være magiske. Så jeg ser virkelig frem til at nyde oplevelsen sammen med publikum, dejlige kolleger og Prinsens Musikkorps”.

For nye operaelskere: Jesper er en omvandrende ørehænger af den bedste og mest charmerende slags. Der findes næppe det musicalhit, Jesper ikke har optrådt med.

Jesper Lundgaard er født i Silkeborg og opvokset i Herning. Som dreng var han fast inventar i skolekor og sangkonkurrencer og blev ‘opdaget’ af den kendte engelske sangpædagog Ian Adam i en Master Class i Svendborg i 1994. Siden da har Jesper været sanger og entertainer og er blevet synonym med lyden af bl.a. Phantom of the Opera, Sound Of Music, Les Misérables, Cats og Chess.
Lige nu er han aktuel i hovedrollen som Skagensmaleren Michael Ancher i den nye musical “Lyset over Skagen” og i januar 2020 er han med i hitmusicalen Mamma Mia.
Jesper er desuden kendt fra underholdende TV-shows, fra koncerthusene, fra kirkerne og fra julekoncerterne rundt om i hele Danmark – og i november-december synger han endda julekoncerter sammen med en af vores andre Herning Opera-sangere, nemlig Susanne Elmark. Og vi kunne blive ved. Men det er nok langt smartere bare at opfordre jer til at møde op og høre Jesper til åbningskoncerten i Sdr Anlæg fredag den 30. august kl. 17.00.

Julia-Ojansivu

Julia Ojansivu

For nye operaelskere: Julia synger, så du har lyst til at hoppe med på ladcyklen

Julia Ojansivu er uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Operaakademiet i København. I 2014 og 2017 medvirkede Julia i Smålands operan, hvor hun sang Pamina i Tryllefløjten og Susanna i Figaros Bryllup. Under sine år på Operaakademiet har hun blandt andet sunget roller som Serpina (La serva Padrona), Madame Silberklang (Der Schauspieldirektor), Morgana (Alcina) og Gretel (Hänsel und Gretel).

Keld-Heick

Keld Heick

Keld Heick er en dansk sanger, komponist, sangtekstforfatter og guitarist og udgør halvdelen af duoen – og ægteparret – Keld & Hilda.

Keld og Hilda Heick har sammen indspillet plader, optrådt med sceneshow og turneret landet rundt med tusindvis af optrædener + været direktører for Nykøbing F. Revyen 1993-1998. De har en lang række pladeindspilninger bag sig, har også optrådt sammen i revy og har desuden deltaget fire gange ved Dansk Melodi Grand Prix.

kristian-marius-andersen

Kristian Marius Andersen

For nye operaelskere: Kristian er Hernings musikgeni og store stolthed. Hør ham!

Kristian Marius Andersen er organist ved Herning Kirke, akkompagnerer Herning Kirke Drengekor og er desuden en gudsbenådet improvisator. Overalt bliver han hyldet for sin store musikalitet, sit helt ekstraordinære tekniske overskud med ord som “Det geniale musikgeni fra Herning”, “Den virtuose enspænder”, “Sin generations bedste til at improvisere”, “Den ferme tangentspiller” og “Tangenttroldmanden”. Kristian er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium fra konservatoriets solistklasse og har imponeret både danske og udenlandske anmeldere og publikum med sine enestående evner for at improvisere på kirkeorgel, hammondorgel og klaver.

Lars-Møller

Lars Møller 

Det bedste ved Herning er den aktive ringeagt for økonomiske realiteter og cost benefit- analyser, som politikere og ikke mindst erhvervslivet har, når det drejer sig om kunst og kultur”. 

For nye operaelskere: Vær vild med Lars. Han synger vidunderligt og er vild i blikket. Og sjov.

Lars Møller startede sin sangkarriere som drengesopran i Herning Kirkes Drengekor. Siden har han været vidt omkring i sin karriere i ind- og udland og er en elsket barytonsanger med et stort og charmerende dramatisk talent. Lars tog musikpædagogisk eksamen fra Det Jyske Musikkonservatorium i 2004 og fortsatte dernæst operauddannelsen på Det Kongelige Teaters Operaakademi. Han har sunget de fleste af de store barytonroller, og som oratoriesolist har Lars Møller bl.a. sunget Mozarts Requiem, Faurés Requiem, Bachs Juleoratorium og Johannes Passion samt Händels Messias. Som konsertsolist har Lars Møller sunget over hele Skandinavien og i særdeleshed Tyskland, ligesom han har optrådt med Helsingborgs Symfoniorkester, Sjællands Symfoniorkester, ved opførelser på Det kongelige Teater m.v.

Lisbeth

Lisbeth Kjærulff

Herning er min barndoms og min ungdoms by. Og den er også min musikalske opdragelse i kraft af musikskolen og min medvirken i Herning Kongrescenters egenproduktioner.”

For nye operaelskere: Lisbeth klarer hele palletten: opera, operetter, musicals. Nå ja, og så er hun sjov!

Lisbeth Kjærulff er født og opvokset i Herning og er en meget alsidig sanger. Hun er uddannet i klassisk sang på Det jyske Musikkonservatorium og Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, men arbejder også som skuespiller. Hun har spillet og sunget en lang række roller på de danske scener i både operaer, operetter og musicals på blandt andet Folketeatret, Det Ny Teater, Den Fynske opera, Den Ny opera, Den Jyske opera, Det Kgl. teater og Aalborg Teater. Derudover er hun medlem af operakompagniet “Figaros”, som laver komiske musikforestillinger rundt i de danske teaterforeninger. I foråret 2019 har hun turneret med 51 forestillinger af “Svend, Knud og Valdemar” som også spillede i Herning Kongrescenter, og man har også kunnet opleve hende i Kerteminderevyen.

Mette-Maria

Mette-Maria Øyen

For nye operaelskere: Mette-Maria er en fryd for øret og øjet… som efternavnet også antyder.

Mette-Maria Øyen er uddannet ved konservatoriet i Odense og har færdiggjort sin master med topkarakter i sang ved Franz Liszt-konservatoriet i Weimar. Sit efternavn har hun fra sin norske mor, mens hun har musikaliteten fra sin både morfar, der spillede violin i Oslo-symfonikerne, og fra sin mormor, der i sine unge dage var operasanger. Mette-Maria har været solist ved flere kirkekoncerter bl.a. i Johannes Passionen, Faurés Requiem og Händels Messiah, hun har sunget lied-koncerter i Danmark og Tyskland og også ved Brahms Festival Lübeck i Tyskland. I sommeren 2016 sang hun i New York under Scandinavia Music Festival, og hun har deltaget i flere masterclasses og modtaget legater. Denne sommer synger hun på både Herning Operafestival, Den Sydfynske Operafestival og Aalborg Operafestival.

MidtVest_Pigekor

MidtVest Pigekor

MidtVest Pigekor blev stiftet i 2000 og er kendt for at skabe en særlig dynamik, der kombinerer det bevægelsesmæssige og koreografiske udtryk med det sanglige. Tilsammen er der ca. 100 piger fordelt på henholdsvis Børnekoret, Juniorkoret og MidtVest Pigekor. Korene giver over 30 koncerter om året rundt i hele Danmark og er jævnligt på turné i udlandet.

Olivera Marinkovic

Olivera Marinkovic

Olivera Marinkovic er pianist fra Serbien. Efter at have afsluttet sine studier på musikkonservatoriet i Beograd, flyttede hun til Norge og tog en master i Music performance på Universitetet i Agder, Kristiansand. Herefter læste hun på Norges musikhøgskole i Oslo og blev uddannet operarepetitør. Olivera har vundet priser i flere konkurrencer i Serbien, Norge og Italien både som solist og kammermusiker. Mens Olivera boede i Norge, var hun operarepetitør på Kunsthøgskolen i Oslo, på Den Norsk Opera og Ballet, på Opera Østfold, samt i en række andre institutioner og forskellige projekter. Hun var pianist i to prisvindende teaterforestillinger under regi af Tore Vagn Lied, en af Norges mest efterspurgte regissører. I 2013 blev hun ansat som universitets lektor på Universitet i Tromsø.
Siden hun flyttede til Danmark i 2014, har Olivera arbejdet som freelance pianist og operarepetitør i både Danmark og Norge.

Palle Knudsen

Palle Knudsen

For nye operaelskere: Palle er slet og ret operaens førsteelsker. Punktum.

Palle Knudsen afsluttede sine studier ved Operaakademiet i København i 1998 og har siden 1999 været en del af solistensemblet på Det Kongelige Teater. Han har sunget titelrollen i Mozarts Don Juan på Glimmerglass Opera, New York, og Guglielmo i Mozarts Così fan tutte med Pittsburgh Opera. Palle modtog i 1999 Veuve Clicquot-prisen. På Herning Opera Festival deltager han i en mindre højtidelig rolle, nemlig som syngende arie-præmie i Operabingo.

Peter-Lodahl

Peter Lodahl

For nye operaelskere: Peter er MR. OPERA og Danmarks svar på sydens charmerende fremtoning og lyd.

Peter Lodahl er født og opvokset i Herning og sang som barn og ung dreng i Herning Kirkes Drengekor. Siden blev han uddannet på det Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus og på Operaakademiet i København, og hans store sangtalent er velkendt både herhjemme og på de mange internationale scener, hvor han er en efterspurgt koncertsolist. Peter optræder jævnligt med både danske og udenlandske symfoniorkestre og  har modtaget rungende bifald fra både publikum og anmeldere for såvel sin stemme som sine ærlige og dramatiske optrædener. Peter Lodahl var i en årrække medlem af Det Kongelige Teaters operasolistensemble, i 2018 var han en del af regeringens såkaldte vækstteam for kreative erhverv med fokus på at gentænke samarbejder mellem kultur- og erhvervslivet. Fra 2016 har Peter Lodahl været kunstnerisk leder af CPH Opera Festival, og i maj i år blev han udpeget som ny musikchef for Copenhagen Phil – hele Sjællands symfoniorkester.

20160824 Prinsens Musikkorps PTS

Prinsens Musikkorps  

For nye operaelskere: Stol trygt på, at disse folk kan spille – og det lyder goooodt!

Prinsens Musikkorps er et messingorkester med slagtøj og består af 16 professionelle musikere. Orkestret har til huse på Skive Kaserne og tjener både Kongehuset, Forsvaret og den danske befolkning. Orkestret spiller både ved officielle begivenheder og har egne koncerter for et bredt publikum. Prinsens Musikkorps er særligt kendt for sin store musikalske spændvidde og spiller alt fra stemningsfulde kirkekoncerter til festlige nytårskoncerter. Senest har korpset kunne opleves i Herning til åbningsgudstjenesten under Himmelske dage på heden.

Sebastian-Hansen

Sebastian Haugstrup

For nye operaelskere: Sebastians stemme sikrer ham alle kvinders fulde opmærksomhed

Sebastian Haupstrup har sunget i Herning Kirkes Drengekor, fra nærmest før han kunne stave til opera. Han er ung. Fantastisk. Dygtig. Og så har han den blødeste baryton vest for Storebælt. Han er også et blidt menneske – faktisk så blidt, at kvinder i de fleste aldre bliver helt bløde i knæene bare han siger godmorgen til dem. Med den stemme er hans fremtid sikret på så mange plan. 

Susanne-Elmark

Susanne Elmark

Hvor er det et forfriskende tiltag med Herning Opera Festival. Opera er følelser, indtryk og udtryk og ikke kun noget for feinschmeckere og eksperter. De fleste, der hører opera live, berøres af det stærke udtryk, og sådan bliver det forhåbentlig også ved Herning Opera Festival.”

For nye operaelskere: Susanne er personificeringen af forelskelse. Så er du advaret.

Sopranen Susanne Elmark er uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og er i dag på toppen af sin karriere. Hun har i to årtier sunget på alverdens scener som Bayerische Staatsoper, Staatsoper Hamborg, i Barcelona, i Buenos Aires og i Madrid. En af hendes glansroller var i mange år Nattens Dronning i Tryllefløjten – en rolle, hun har sunget i over 200 forestillinger verden over. De senere år har hun sunget mere og mere moderne musik, og som ekspert i ekstremt vanskelige partier har hun sågar fået flere roller skrevet til sig. Hun er den sanger i verden, der flest gange har sunget det halsbrækkende parti som Marie i Zimmermanns opera Die Soldaten, bl.a. på operaerne i Zürich, Berlin, Madrid og Buenos Aires.  

Ulrich-Stærk

Ulrich Stærk

For nye operaelskere: Ulrich er den pianiststjerne, vi alle drømmer om skal spille for os, med os, til os. 

Ulrich Stærk er født i 1962 i Italien og er uddannet i bl.a. Genova, Flensburg og Esbjerg med afsluttende studier ved det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København. Ulrich har i mange år boet og virket i Danmark og har siden sin anmelderroste debut i 1989 været en efterspurgt koncertpianist i både ind- og udland. Herhjemme har han således været solist med bl.a. DR Symfoniorkestret, Tivolis Symfoniorkester og landsdelsorkestrene i Aarhus og Sønderjylland. Han har også en omfattende international karriere, har en række berømmede indspilninger på sit cv, er docent ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, og så gæsteunderviser han ved konservatorier rundt om i verden.