Årets kunstnere

Flere af kunstnerne er oprindelig fra Herning og omegn, hvor de har trådt deres barnesko i det lokale musikmiljø eller sunget i Herning Kirkes Drengekor eller MidtVest Pigekor. Andre kommer her til Herning for allerførste gang.

Fælles er dette, de valfarter hertil for at optræde for by og land på Herning Opera Festival. 

  • Anders Kampmann

    Anders Kampmann begyndte sin musikalske løbebane i Herning Kirkes Drengekor og som drengesopran i La Boheme og Pelléas og Melisande på Den Jyske Opera. Efter at have vundet talentkonkurrencerne “Unge sangere”, “Unge spiller klassisk” og “Unge synger klassisk” uddannede Anders sig på Guildhall School of Music and Drama i London og på Det Jyske Musikkonservatorium.

    Anders har haft roller i flere store operaer, operetter mv., bla.Sandor Barinkay i Zigeunerbaronen af Strauss, Canio i Il Pagliacci af Leoncavallo. Yderligere optræder Anders som oratorie- og koncertsolist i Händels Messias, Stainers The Crucifixion og Mozarts Requiem med landets førende orkestre, såsom Århus Symfoniorkester, Odense Symfoniorkester, Randers Kammerkorkester, Operettekompagniet og Århus Sommeropera.

  • Anna Caroline Olesen

    Anna Caroline Olesen er mezzosopran og har allerede etableret sig som et navn, der mestrer den moderne kompositionsmusik som solist og ensemblesanger. Anna Caroline er uddannet fra Syddansk Musikkonservatorium med kandidateksamen i 2020 hos Henriette Bonde- Hansen. Udover sine solistiske evner, synger Anna i flere danske og internationale ensembler, bl.a. i Ars Nova, DR Koncertkoret og DR Vokalensemblet, og har tidligere lavet projekter med det Berlin-baserede ensemble PHØNIX16.

    Anna Caroline Olesen har ved flere lejligheder været engageret i udlandet, bl.a. som solist i Bolzano og Venedig ved internationale musikfestivaler, samt i Bachs Juleoratorium i Tyskland i 2020. Herhjemme har Anna bl.a. været solist med Danmarks Underholdningsorkester i Mozarts C-mol Messe i Roskilde Domkirke.

  • Anne-Sofie Møller Olesen

    Anne-Sofie Møller Olesen startede som sanger på Den Jyske Sangskole, da hun var 9 år gammel. Denne sommer har hun færdiggjort sin bacheloruddannelse i klassisk sang fra Syddansk Musikkonservatorium i Odense.

    Anne-Sofie er en alsidig musiker, som har optrådt med alt fra operaklassikere til bosnisk folkemusik. Hun har også gjort sig som arrangør og komponeret operaen "en usynlig fjende".

    Operaen skulle have præmiere på Den Fynske Opera i december 2020, men grundet corona måtte produktionen udsættes til at spille januar 2023.

  • Bente Bliksted

    Bente Bliksted er dirigent for MidtVest Børnekor og MidtVest Juniorkor.

    Bente er uddannet præliminær organist fra Vestervig Kirkemusikskole i 1989 og har løbende efteruddannet sig inden for organist- og korlederfagene.

    Inden for kor har hun taget en efteruddannelse i børnekorsledelse hos Lone Gislinge i Esbjerg og på Børnekorakademiet i Gentofte hos Pia Boysen og Margrete Enevold. Senest har hun taget en uddannelse i Rytmisk korledelse på konservatoriet i Aalborg hos Jim Daus. Udover arbejdet med Børne- og Juniorkoret er Bente også pædagogisk leder på Den Jyske Sangskole.

  • Berte Lyneborg

    Mezzosopranen Berte Lyneborg har sin dagligdag på konservatoriet i København, hvor hun er i gang med sin bachelor i sang.

    Hun deltog i og vandt konkurrencen Unge Sangere i Ikast i 2022, hvor hun blev tildelt flere priser, herunder publikumsprisen og Den Fynske Operas pris. Berte deltog også sidste år i Herning Opera Festival på masterclassen Morgendagens Stjerner, og i år vender hun tilbage til festivalen i en bukserolle som den unge page Cherubino i denne miniopsætning af Figaros Bryllup.

  • Birgitte Holt Nielsen

    Birgitte er leder af KulturCentralen, hun er sanger, tekstforfatter og producent.

    Birgitte er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium i 1989 med klassisk sang. Samtidig dannede hun operagruppen Æventyr Operaen, som specialiserede sig i at producere og spille operaforestillinger for børn.

    I perioden 2001-2020 var hun ansat som producent og sanger ved Den Jyske Opera, med børn og unge som hovedområde. Har skrevet libretto til adskillige operaer for børn. Initiativtager og leder af GrowOP! Danmarks første operafestival for børn og unge, som blev tildelt P2 prisen som Årets Nyskabelse 2017.

  • Camilla Button

    Camilla Button debuterede fra solistklassen ved Det Jyske Musikkonservatorium i 2019 ved en koncert med Randers Kammerorkester. I 2021 sang hun rollen som Drude i Dyrets År – 1666 på Aarhus Sommeropera og var solist i Amahl and the Night Visitors med RKO. Igen i 2022 optrådte Camilla på Aarhus Sommeropera. Denne gang i Don Juan i rollen som Donna Elvira. 

    Camilla har medvirket på tournéer med GuidOpera i forestillingerne Farinelli, Madama Butterfly og Opera for alle - alle for Opera i 2021, 2022 og 2023.

    Camilla er en del af ensemblet Taktløs som bl.a. fokuserer på nyfortolkninger af den danske sangskat arrangeret af ensemblets cellist Asger Buur.

    Camilla er assistent ved Det Kongelige Operakor, Den Jyske Operas Kor, DR KoncertKoret og Sct. Pauls Cantori, Aarhus, og har ved flere lejligheder medvirket i vokalensemblet Ensemble Edge.

  • Christopher Lichtenstein

    Christopher Lichtenstein har været musikchef for Danmarks Nationale Opera (Den Jyske Opera) siden september 2020. Han dirigerede den meget omtalte skandinaviske premiere på Weinbergs The Passager i 2018.

    Siden han tiltrådte sin stilling har han ledet forestillinger af Verdis Rigoletto og verdenspremieren på Karsten Fundals Inkognito Royal. I sæsonen 2021/22 dirigerede nye produktioner af Verdis Aida og Léhars Greven af Luxembourg.

    Christopher blev uddannet i den tyske operatradition, og begyndte sin karriere som repetitør og vokalcoach ved Staatstheater Braunschweig, hvor han hurtigt steg til rang af første kapelmester.

    Christopher har været fast gæstedirigent ved Staatstheater Kassel, Theater Wolfsburg og Regensburg Philharmonic. Han har arbejdet på Pallacio de Bellas Artes i Mexico City og samarbejdede med instruktører herunder Thaddeus Strassberger, Dietrich Hilsdorf, Adriana Altaras, Christopher Alden, Markus Bothe og Florentine Klepper. Han har assisteret dirigenten Alexander Joel på produktioner af Wagners Parsifal og Tristan og Isolde.

    Christopher afsluttede sine dirigentstudier på Hochschule für Musik Würzburg under professor Hans Rainer Förster, hvor han dirigerede operaproduktioner, arbejdede med Philharmonic Orchestra of Würzburg og deltog i master-classes som sangakkompagnatør med Peter Nelson og Axel Bauni.

  • Clara Gunge

    Clara Gunge er en dansk, lyrisk sopran. Hun er uddannet fra operaakademiet i Stockholm ved Stockholm University of the Arts, hvor hun afslutter sin uddannelse med at synge titelrollen i Massenets Cendrillon på Folkoperan i Stockholm i juni 2023. Hun har tidligere en bachelor i klassisk sang fra Det Jyske Musikkonservatorium, Århus. 

    I september 2022 havde hun sin debut på Kungliga Operan i Stockholm som Annina i Verdis La Traviata i forbindelse med sin praktik. Sommeren 2022 havde hun debut som Pamina i en opsæting af Suitcase Opera i Umeå, og sommeren 2023 udforsker hun rollen yderligere i en fuld opsætning af Die Zauberflöte med Lyrical Opera Studio Weimar i Tyskland. 

    Clara elsker italiensk verisme, og hun har arbejdet med både Puccinis og Leoncavallos Mimí under sin studietid i Stockholm. Publikum har været begejstret for hendes fortolkninger af liedgenren, og hun har haft succes med at arrangere egne temakoncerter og projekter som schubertiader (stuekoncerter), ”kagekoncerter” m.m. Hendes medvirken ved Herning Opera Festival 2023 har inspireret til at sammensætte et koncertprogram med musik skrevet udelukkende af kvindelige komponister. Ved koncerten i Herning vil man kunne høre arier og sange fremført fra dette koncertprogram.  iption goes here

  • Drengestreger

    Drengestreger er et upcoming dansksproget pop/rock-band med fart på. De skriver musik, som er skabt til at opleves live, og som giver dig lyst til at hoppe og danse hele natten. Bandet drømmer om at skrive musik, man kan synge med på, og de er godt på vej.

    Stedet er Brøruphus efterskole, året er 2017. Her mødes de fem midtjyske drenge Peter, Mikkel, Albert, Mads og Rune, og starter det band, som i dag kaldes Drengestreger. Dengang tog deres samarbejde form som et Beatles-coverband, og det tog da også et par år eller tre, før bandet fandt sin nuværende form: Peter skulle lige et smut til USA, og de skulle have Mads med på klaver. I dag består Drengestreger af Peter Moulvad på sang, Mikkel Gormsen på guitar, Albert Ellebæk på bas, Mads Rasmussen på klaver og Rune May på trommer.

    Drengestregers musik er skabt med et specifikt formål: Den skal kunne spilles live.

    "Vi er alle sammen rigtig glade for livemusik og for at gå til koncerter," fortæller Rune. "Og derfor gør vi også en dyd ud af at lave noget musik, som fungerer godt live. Vi laver meget hurtigt musik, som vi gerne vil have, at folk kan hoppe og danse til." Og Albert tilføjer: "Men vi laver også stille numre, som vi håber, at folk kan stå sammen og være eftertænksomme til."

    Drengestreger er fem 20-22 årige, der syntes det er sjovt at spille musik til sveden drypper, og de er gode til sætte gang i en fest. Bandet fik først sin endelige startopstilling i sommeren 2019. Nu ser de sig ikke tilbage, og skriver på livet løs om stort og småt. Stay tuned for lækre guitarriffs og drømmende synth-melodier.

    Bandmedlemmerne kommer fra Aarhus, Vejle og Herning og har øvelokale i HØJHUSET i Herning.

    Bandet tegnede i 2021 kontrakt med SONY Music, og første single "Guld Værd" var ude den 26.11.21. Anden single "Kaospassager" udkom med musikvideo den 29.05.22, og tredje single "Faret Vild" udkom 07.10.22. Deres første album "Nu Prøver Vi At Flyve..." udkom 28. april 2023 med 11 numre.

  • Ensemble MidtVest

    Ensemble MidtVest (EMV) spiller kammermusik og skaber musikalske oplevelser helt udover scenekanten. Ensemblet lever i spændingsfeltet mellem traditionelle kammerkoncerter og nye innovative formater, hvor dei udfordrer kammermusikkens udtryksmuligheder, og udfolder de sidste 500 års klassiske repertoire og fri improvisation. Ensemblet er med til at sikre lige adgang til klassisk musik i yderområderne og danne rammerne for lokale fællesskaber og talentudvikling.

    Ensemblet spiller ca. 100 koncerter om året i ind- og udland og har bl.a. optrådt i Carnegie Hall i New York, Nordic Museum i Seattle, Kings’ Place i London, såvel som på Musikfestspiele MecklenburgVorpommern, Rio International Chamber Music Week, ULTIMA Festival i Oslo, The Vale of Glamorgan Festival i Wales og Mantova Chamber Music Festival i Italien. De samarbejder jævnligt med højtprofilerede musikere.

    Fra 2014-2018 har den anerkendte fagottist Sergio Azzolini været tilknyttet som kunstnerisk konsulent for ensemblet med fokus på barok og den tidlige klassiske musik. Ud over den traditionelle kammermusik arbejder ensemblet med klassisk improvisation med henblik på at skabe deres eget musikalske sprog. I den forbindelse har den kendte jazzpianist Carsten Dahl været tilknyttet som kunstnerisk konsulent fra 2007-2017. Sammen med Carsten Dahl har musikerne gennem klassisk improvisation udviklet deres musikalske intuition og individualitet.

    Ensemble MidtVest har indspillet 23 CD’er. Indspilningen af Mozart og Brahms klaverkvartetter har tidligere vundet DRs P2-Prisen for årets bedste danske CD-udgivelse. I 2020 var det anmelderroste album ”Whirl’s World” med værker af Per Nørgård nomineret til en Gramophone Award. Fakta EMV blev etableret i 2002 og består af 9 klassiske musikere, der tilsammen udgør en besætning bestående af en strygetrio, en blæserkvintet og en pianist. EMV bor til daglig på kunstmuseet HEART – Herning Museum of Contemporary Art, der både huser prøvelokaler og koncertsal. Vi er et Danmarks basisensembler og er støttet af Statens Kunstfond samt de tre kommuner Herning, Holstebro og Struer.

    Kunsterne er:

    Christian Chivu, violin
    Sanna Ripatti, bratsch
    T.B.A., kontrabas
    Charlotte Norholt, fløjte
    Peter Kirstein, obo
    T.B.A., klarinet
    Yavor Petkov, fagot
    Martin Qvist Hansen, klaver

  • Eunjin Ko Dey

    Eunjin fandt hurtigt sit musikalske talent, da hun begyndte at spille klaver som 4-årig. Herefter er interessen for musikken ikke faldet, og hun har i dag en bacheloruddannelse i kirkemusik fra Seoul Theological University i Sydkorea. Siden Eunjin flyttede til Danmark i 2004, har hun studeret på Det Jyske Musikkonservatorium og Syddansk Musikkonservatorium, hvor hun debuterede fra solistklassen i 2015.

    Eunjin har spillet talrige koncerter som solist og akkompagnatør i Japan, USA, Australien, Sydkorea og Danmark. Hun er fast akkompagnatør for MidtVest Pigekor og organist i Brande og Uhre Kirke.

  • Frederikke Kampmann

    Frederikke Kampmann er uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København hos Margrete Enevold, og fra Musik und Kunst Privatuniversität der Stadt Wien hos Sylvia Greenberg. Ydermere har hun også en kandidatgrad fra Det Jyske Musikkonservatorium. 

    Frederikke havde sin professionelle debut i 2008 som Euridice in C. Monteverdis “L’Orfeo". Hun har medvirket som solist med samtlige af landsdelsorkestrene, bl.a. med sopranpartiet i Mozarts Requiem med Aarhus Symfoniorkester, Carmina Burana med Sønderjyllands Symfoniorkester, Händels Messias (i Mozarts udgave) med Aalborg Symfoniorkester og Bachs Juleoratorium med Odense Symfoniorkester. 

    Frederikke var i 2011-2017 bosat i Wien, hvor hun især udmærkede sig med roller som Violetta (Verdi: La Traviata) på Wiener Kammeroper, Despina (Mozart: Cosi fan tutte) på Theater MuTh samt Lucia (Donizetti: Lucia di Lammermoor) ved Der Neue Merker Kammersalon. I sæson 2016/2017 var Frederikke medlem af det eftertragtede Junges Ensemble på Theater an der Wien. Herhjemme har Frederikke bl.a. sunget ved Den Jyske Opera, Den Ny Opera, Søholm Opera og Den Fynske Opera. 

    På Herning Operafestival har man tidligere kunne opleve Frederikke Kampmann i kammeroperaen “Der Dichter und die Schauspielerin” af komponisten Felix Tetz til arrangementet Kunsten og Klangen (2021)

    Frederikke har modtaget flere legater og priser, bl.a. prisen for Årets unge operatalent ved CPH operafestival, Else Brems Rejselegat, Musikanmelderringens Kunstnerpris og Aalborg Operapris.

  • Freja Friberg Lyme

    Freja Friberg Lyme har en Master of Arts på Københavns Universitet og en Master i Operadirecting i Verona. I 2019 afsluttede hun sin diplomuddannelse i ledelse på Statens Scenekunstskole.

    Freja har siden august 2021 været kunstnerisk leder af "Operaen i Midten".

    Freja har modtaget det prestigefyldte legat “Den Unge Kunstneriske Elite” fra Statens Kunstfond.

    Freja driver også et lille operaselskab, "Den Åbne Opera", der har til formål at lave produktioner, der hovedsageligt, men ikke kun, når ud til et yngre publikum og i sidste ende opdyrke en ny gruppe af publikum til opera.

    Freja har produceret og instrueret operaen Dukken bag tæppet som gæsteproduktion på Det Kongelige Teater på Takkelloftet. Operaen vandt prisen for "Årets Opera sæson 20/21" fra Cph. Culture.

    Freja har også instrueret og produceret Team Player, La Pizza con Funghi, Nozze di Figaro, Bjørnen og Pagliacci i Absalon, København.

    Freja startede “Operativet” sammen med Signe Sneh Durholm i 2019 og instruerede deres version af L’elisir d’amore på Copenhagen Distillery. Forestillingen blev nomineret til "Årets Opera 20/21" fra Cph. Culture.

    Som freelancer har Freja instrueret en række filmversioner af forskellige operaer.

    Freja har også været brugt som dramaturgisk konsulent på Det Kongelige Operahus. Hun har også instrueret operaprojekter på musikskolen MGK og undervist i skuespil for skuespiller-børnene på Det Kongelige Teater.

  • Frieda Funk

    Frieda Funk har siden sommeren 2022 været dirrigent for MidtVest Pigekor.

    Hun er født og opvokset i Tyskland, og er uddannet pianist og korleder fra Det Jyske Musikkonservatorium med to kandidatuddannelser fra 2018 og 2020, i henholdsvis Almen Musikdannelse og klassisk korledelse.

    Frieda har igennem hele sin studietid både komponeret sin egen musik og etableret forskellige ensembler, som hun stadigvæk leder. Hun er bl.a. musikalsk leder for musikperformancegruppen Gruppe X og pianist i Ensemble Sirius, som spiller ny nordisk musik.

    Frieda er meget optaget af at afsøge grænserne for korsang og har lavet koncerter, både i Danmark og udlandet, som eksperimenterer med mødet mellem sang, dans, drama, kropsligt udtryk og instrumenter. 

    Samtidig med interessen for at undersøge nye muligheder for korsang har Frieda fødderne solidt plantet i den klassiske kortradition og har igennem hele sit liv sunget i klassiske kor. For tiden synger hun i Concert Clemens og i Ensemble Edge. Description goes here

  • Gert Henning Jensen

    Gert Henning-Jensen er født i København. Som dreng var han solist ved Københavns Drengekor og læste senere medicin på Københavns Universitet. Han er uddannet på Operaakademiet i København og på Mozarteum i Salzburg. Lige siden har han været lyrisk tenor ved den Kongelige Opera i København.

    Hans fornemme lysende, nordiske stemme har vakt beundring hos såvel publikum og instruktører, som hos en lang række af orkestre. Han har også fået skrevet musik direkte til sig af bl.a. Bent Sørensen, Bo Holten og Andy Pape.

    I dag synger han på verdens store operahuse og koncertsale – Metropolitan Opera, New York, Covent Garden, London, Staatsoper Berlin, Bastille Opera, Paris, Toulouse, Liège, Rom, Wien, Bruxelles, L.A. Opera, Tokyo, Pesaro, Santa Fe, Salzburg – med dirigenter som Bernard Haitink, Giuseppe Sinopoli, James Levine, James Conlon, Peter Schreier, Yuri Termikanov, Ulf Schirmer, Michael Schønwandt, Leif Segerstam, Hugh Wolff og Richard Hickox.

    Gert Henning-Jensen har også et stort koncertrepertoire med værker af bla. Bach, Handel, Berlioz og Mozart – og adskillige af hans fortolkninger er blevet indspillet.

  • Herning Kirkes Drengekor

    Herning Kirkes Drengekor er et moderne kirkekor med et bredt repertoire. Koret ønsker at integrere verdensklassemusik med høje uddannelsesmæssige standarder og stærke værdier og dermed give enhver dreng muligheden for at være en del af et professionelt kor med et meget højt ambitionsniveau.

    Koret turnerer i hele verden for at være med til at udbrede kendskabet til korsang. Da der i 2020 blev tilknyttet 7 professionelle sangere, blev Herning Kirkes Drengekor dermed det kun andet professionelle drengekor i hele Skandinavien. Koret blev grundlagt i 1949, hvilket gør det til Danmarks tredjeældste drengekor.

  • Ida Dreisig Sarner

    Ida Dreisig Sarner er en ung sopran under uddannelse på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium ved Tuva Semmingsen.

    Allerede som barn medvirkede hun i flere operaproduktioner på de store danske scener, og glæden ved musikken og formidling gennem sang blev større som årene gik. Det har bl.a. ført til en 2. plads i sangkonkurrencen Unge Sangere i 2019, medvirken i koret i Undergrundens produktion af Madam Butterfly i 2021, og i samme år hos Opera Nordsjælland i rollen som Giannetta i Elskovsdrikken. Igen i år har Ida været med i Opera Nordsjælland-produktion, denne gang i rollen som Belinda i Dido & Aeneas.

    På Herning Opera Festival glæder Ida sig til at portrættere Grevinden i Figaros MiniBryllup.

    Description goes here

  • Jens Søndergaard

    Jens blev født i Herning, Danmark. Som dreng var han en del af drengekoret i Herning. Sideløbende med studierne på Operaakademiet var han kortvarigt semiprofessionel fodboldspiller på Fremad Amager i København, men besluttede at fokusere sin energi på en karriere som operasanger.

    Han er uddannet fra Det Kongelige Operaakademi i København i 2003 og debuterede fra Det Kongelige Musikkonservatorium i 2005.

    Hans seneste og fremtidige engagementer inkluderer Onegin (Eugene Onegin) og Wanderer (Siegfried) ved Den Norske Opera, Wotan (Siegfried), Ford (Falstaff) ved Den Ny Opera, Scarpia (Tosca) med Lyngby Taarbæk Symfoniorkester, også Escamillo (Carmen) ), Amonasro (Aida), Balstrode (Peter Grimes), Marcello (La boheme), Don Giovanni og Scarpia (Tosca) på Det Kongelige Teater i København.

    Fra 2004-07 var han en del af solistensemblet på DNT Weimar. Fra 2007-17 arbejdede han som freelancesanger og fra 2017-19 var han en del af solistensemblet ved Den Kgl. Opera.

    Som koncertsanger er han hyppigt engageret i de store orkestre i Danmark, der opfører Ein Deutsches Requiem, Messias, Matthæuspassion mv. Han har arbejdet med dirigenter som Jun Märkl, Alexander Vedernikov, Michal Schönwandt, Jac Van Steen, Eric Ericson.

    Jens har modtaget talrige priser som Aksel Schiøtz-pris, Aalborg operapris, AM Mortensen-legat mv.

  • Jeppe Møller Sørensen

    Jeppe Møller Sørensen studerer på Syddansk Musikkonservatorium Odense med klassisk sang, som tenor, ved sanglærer Armeen Dishtchekenian Rasmussen.

    Han har, fra han var 10 år, til han var 22 sunget i Herning Kirkes Drengekor under ledelse af Mads Bille.

    Han gik på det konservatorieforberedende kursus MGK Midt-Vest fra år 2017 til 2020 ved sanglærer Jens Krogsgaard og senere Poul Teddy Rasmussen.

    Jeppe kommer fra Kibæk, hvor han gik i folkeskole, og har en studentereksamen fra Herning gymnasium.

  • Joachim Knop

    Joachim Knop uddannet operasanger i 2000 fra Operaakadamiet i København. Han har sunget på Det Kongelige Teater, og har også været en del af den danske musicalscene.

    Derudover har han været med i en lang række film og danske tv-serier som, ‘Kærlighed ved første hik’ og ‘Askepop’ – Og han kan også skrive jazzvokalist på visitkortet.

    Joachim Knop elsker gamle dyder og ting med sjæl og mener selv, at han måske er født i det forkerte årti. Derudover er han vild med det danske sprog, musik og de gode fortællinger.

  • Johan Gummesson

    Johan Gummesson er en 23-årig baryton fra Sverige som nu ska påbegynde sit andet år vid Operahögskolan i Stockholm.

    Johan har blandt andet tidligere vundet konkurrencen Dalasolist år 2020 og deltog sidste sommer korist i Dala-Floda operafests opsætning af La Boheme. Det er første gang han medvirker i Herning Opera Festival, og han ser meget frem til at fremføre den gennemcharmerende Greve Almaviva i denne opsætning af Figaros Minibryllup.

  • Johanne Sofie Bech Madsen

    Johanne Sofie Bech Madsen er klassisk sanger og dirigent og har en bachelor i klassisk sang fra 2022.

    Hun har deltaget i operaopsætninger som Figaros Bryllup, Tryllefløjten, Poppeas Kroning, Den stundesløse og Flavio.

    Hun har desuden medvirket i adskillige korprojekter., og hun er fast dirigent Ensemble Pluma, aarhusiansk kammerorkester.

    Johanne deltager i år i masterclassen Morgendagens Stjerner

  • Julie Husballe

    Julie Husballe er netop nyudklækket Klassisk Sangerinde med en Bachelor fra Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus med Signe Asmussen som hovedfagslærer.

    Julie kan synge alt! Og definerer sig hverken som sopran eller mezzosopran, da hendes register og kapacitet er kæmpestort, og derfor altså blot skal udnyttes til fulde. Derfor har hun valgt den klassiske sang. Eller mere konkret operagenren, for her er intet for meget og stemmen må og skal være stor og fyldig! Dette passer hende perfekt.

    Julie har bl.a. været solist ved opførelser af Mozarts Kroningsmesse, Dureflés Requiem og var i år finalist i Rued Langgaard Konkurrencen.

  • Kari Koskinen

    Kari Koskinen er mezzosopran, født og opvokset i Bjursås uden for Falun i Sverige. Allerede som barn forelskede hun sig i operakunsten og begyndte at synge som 9-årig. Hun er uddannet på Musikkonservatoriet i Falun, Vadstena Sang- og Klaverakademi og Operaafdelingen ved Stockholms Kunstuniversitet.

    Hun debuterede i 2019 som Tredje Dame i Mozarts Tryllefløjte i Opera på Skäret i Kopparberg og er desuden blevet tildelt det prestigefyldte Joel Berglund-legat. Hun har desuden modtaget et legat fra Erik Grudds fond og Det Kongelige Musikkonservatorium.

    I foråret 2023 dimitterer hun fra Operaafdelingen ved Stockholms konstuniversitet, hvor hun har sunget udvalgte roller som Heksen i Hans og Grete af Engelbert Humperdinck, Carmen i Carmen af ​​George Bizet og Musetta fra Ruggero Leoncavallos La Bohème, Troldkvinden i Purcells Dido og Aeneas og Madame de la Haltière i Massenets Askepot.

    I efteråret 2022 havde hun en rolle på Royal Opera i Stockholm som nymfen Dryad i deres nye opsætning af Ariadne auf Naxos af Richard Strauss. I foråret 2024 spiller hun en af blomsterpigerne i Richard Wagners Parsifal på Den Kongelige Opera i Stockholm.

  • Kristian Marius Andersen

    Kristian Marius Andersen er vokset op i Nordengland. Allerede som treårig kunne Kristian gengive en melodi på sit legetøjskeyboard - lige efter at han havde hørt den i radioen. Som fireårig trænede han selv i at spille klaver, og som seksårig begyndte han at modtage klaverundervisning, hvor det hurtigt stod klart, at Kristian havde absolut gehør.

    De gode ører og 10 fænomenalt hurtige fingre bragte sidenhen Kristian ind på en af Englands berømte talentskoler for unge musikere; Cheetham School of Music. Da var han 14 år. Da han var fyldt 19, rejste han til Norge, hvor han arbejdede som organist. og blev i 2005 ansat som organistassistent ved Herning Kirke.

    Kristian fortsatte musikudøvelserne og -studierne, denne gang ved Det Jyske Musikkonservatorium, hvor han tog eksamen .

    Kristian Marius Andersen har slået rod i Herning, og sammen med Herning Kirkes Drengekor som han akkompagnerer, har han turneret overalt i Danmark og på koncertturneer i både Europa, USA og Australien med koncerter i blandt andet Notre Dame i Paris og Grace Cathedral i San Francisco, Berliner Dom og Operahuset i Sydney.

    Overalt bliver han hyldet for sin store musikalitet, sit helt ekstraordinære tekniske overskud, og ikke mindst som en gudsbenådet improvisator:

    "Det geniale musikgeni fra Herning", "Den virtuose enspænder", "Sin generations bedste til at improvisere", "Den ferme tangentspiller" og "Tangenttroldmanden" er blot nogle af de mange anerkendende tilnavne, der er blevet knyttet til Kristians person og talent.

  • Lars Møller

    Lars Møller startede sin sangkarriere som drengesopran i Herning Kirkes Drengekor. Siden har han været vidt omkring i sin karriere i ind- og udland og er en elsket barytonsanger med et stort og charmerende, komisk og dramatisk talent. Lars tog musikpædagogisk eksamen fra Det Jyske Musikkonservatorium i 2004 og fortsatte dernæst på operauddannelsen på Det Kongelige Teaters Operaakademi. Møller har sunget de fleste af de store barytonroller, og som oratoriesolist har han bl.a. sunget Mozarts Requiem, Faurés Requiem, Bachs Juleoratorium og Johannes Passion samt Händels Messias. Som koncertsolist har Lars Møller sunget over hele Skandinavien og i særdeleshed Tyskland, ligesom han har optrådt med Helsingborgs Symfoniorkester, Sjællands Symfoniorkester, ved opførelser på Det kongelige Teater m.v.

  • Leander C. Nybo

    Leander C. Nybo er en klassisk trænet baryton, der startede sine studier på en 3-årig MGK uddannelse på Frederiksberg i København, som han færdiggjorde i 2020. Dernæst startede han sin bacheloruddannelse i klassisk sang i Odense på Syddansk Musikkonservatorium, som han færdiggjorde her i juni 2023. Derefter fortsætter han på SDMK med en kandidat i klassisk sang.

  • Lisbeth Kjærulff

    Lisbeth Kjærulff er uddannet ved Det Jyske Musikkonservatorium og Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Hun har medvirket i opsætninger på Det Kgl. Teater, Den Ny Opera, Den Jyske Opera og Den Fynske Opera.

    Som en fast del af teater og operaselskabet Figaros, har hun de sidste 9 år turneret landet rundt med komiske musik forestillinger, hvor hun i samarbejde med de andre medvirkende har skrevet og instrueret forestillingerne.

    Hun arbejder også som skuespiller og har været ansat på bl.a. Aalborg Teater, Det Ny Teater og Folketeatret. Udover sin sang og teater karriere, har Lisbeth de sidste 10 år medvirket et utal af revyer over hele landet bl.a. kunne man denne sommer opleve hende i Nykøbing F. Revyen.

    ​Foto: Mynte Lagoni

  • Louise Schrøder

    Louise Schrøder er uddannet pianist med speciale i akkompagnement og repetition fra Syddansk Musikkonservatorium ved Tove Lønskov og Marianna Shirinyan.

    Fra 2006-2016 var Louise Schrøder pianist og musikalsk leder i turnékompagniet Den Rullende Opera. Et kompagni, der havde som formål at opføre komisk opera på nye måder og i intime rammer.

    Som akkompagnatør og repetitør har Louise erfaring fra bl.a. Det Kongelige Teater, Det Kongelige Kapel, Malmö Opera, Copenhagen Phil, Copenhagen Operafestival (bl.a. operaen Silent Zone af Louise Alenius (2018), Nordkraft af Signe Lykke (2021), Lisbon Floor af Matias Vestergaard (2022) og Brødre af Daniel Bjarnason (2023), Den Jyske Opera, Aarhus Teater og Den Ny Opera.

    I korsammenhænge hos bl.a. DR Koncertkoret, Theater og Voices, Mogens Dahl Kammerkor og Holmens Kantori.

    Derudover fungerer hun som akkompagnatør og pianist til auditions, korrepetition, kammeropsætninger og liedkoncerter.

  • Lumbye Akademiet

    Copenhagen Phil har grundlagt Danmarks første professionelle orkesterakademi, Lumbye Akademiet. Akademiet blev grundlagt i oktober 2022, og intentionen er at bygge bro mellem musikkonservatorierne og de professionelle symfoniorkestre ved at tilbyde orkestertræning til unge musikere – med visionen om at løfte det generelle niveau i symfoniorkestrene i Danmark.

    Lumbye Akademiet er baseret på den succesfulde tyske model for orkesterakademier og er det første privat fondet orkesterakademi i Skandinavien. Tanken og visionen bag er at skabe en større professionel masse af højtkvalificerede musikere til de danske symfoniorkestre. Copenhagen Phil tilbyder de unge musikere både efteruddannelse, løbende sparring med mentorer, mental coaching samt masterclasses med de største navne i branchen, hvilket alt sammen skal sikre, at fremtidens musikere både har en øget chance for fastansættelse samt den rette erfaring med i bagagen til et langt professionelt virke.

    Med akademiet ønsker man at styrke internationaliseringen af orkestermiljøer i Danmark samtidigt med, at den danske tradition bevares. Endelig skal Lumbye Akademiet skabe en dynamisk og udviklende atmosfære i orkestrene, som konstant dyrker og kultiverer kvaliteten af et symfoniorkester. Det skal få Danmark på verdenskortet inden for klassisk musik. Derudover er Copenhagen Phil stolte af – med navnet – også at kunne ære H.C. Lumbye som værende én af Danmarks vigtigste komponister. Og tilmed orkestrets første musikchef.

    De første syv akademister er fundet via auditions. Flere auditions afholdes i de kommende år.

    Deltagerne i Herning Opera Festival er:

    Maria Anastasiadou, violin
    Emma Gardarsdóttir, violin
    Theresa Giehl, violin
    Dasha Auer, bratsch
    Elena Gomez Calvo, bratsch
    Rasmus Støjer Andersen, cello
    Julia Sompolinska, cello

  • Magnus Larsson

    Den danske dirigent Magnus Larsson har hurtigt etableret sig som en af de nye, unge skandinaviske dirigenter. Allerede i studietiden satte Larsson sit præg på de nordiske scener og dirigerede adskillige koncerter og forestillinger med de førende skandinaviske orkestre. Han er nu en efterspurgt dirigent.

    Magnus debuterede for nylig på Den Kongelige Opera i København i Carl Nielsens opera Masquerade og blev straks genansat som assisterende dirigent på deres produktion af Shostakovichs opera The Nose. På Den Kongelige Opera har han også været engageret i Mozarts Così fan Tutte, samt Dominick Argentos opera Postkort fra Marokko. Han har også assisteret i NorrlandOperans opsætning af Verdis La Traviata på Malmø Opera.

    Magnus Larsson har en Advanced Post Graduate Degree (Solistklasse) fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København under professor Giordano Bellincampi og æresprofessor Michael Schønwandt. Han har en bachelor- og en kandidatgrad i orkesterledelse fra Royal College of Music, Stockholm.

    Som barn spillede han både violin og klaver og begyndte sine studier i orkesterledelse i en alder af kun 21 år.

    Magnus blev i 2022 tildelt Carl Nielsens Talentpris fra Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens Fond.

    I 2021 modtog Magnus Larsson den prestigefyldte Léonie Sonnings Talentpris og blev tildelt Arne Hammelboe Rejselegat 2021 fra Dansk Dirigentforening. I 2020 blev han tildelt The Young Artistic Elite Career Promoting Scholarship fra Statens Kunstfond. I 2017 vandt han EMA-førsteprisen i den internationale operakonkurrence i Prag, Tjekkiet.

  • Magnus Mariegaard

    Magnus Mariegaard (f. 2000) er en dansk baryton, som studerer på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium ved operasanger Jens Søndergaard. Magnus begyndte sin musikalske uddannelse i en tidlig alder hos Københavns Drengekor, og han har sunget lige siden.

    Som solist har Magnus bl.a. medvirket som Jesus i J. S. Bachs Johannespassion, Parson i L. Janáčeks The Cunning Little Vixen samt ved koncerter på Herning Opera Festival og Copenhagen Summer Festival.

    Magnus er en erfaren ensemblesanger, og han er fast medlem i Holmens Kantori og Vokalensemble, med hvem han har lavet koncerter landet over.

    I april 2023 modtog Magnus andenpladsen ved sangkonkurrencen Unge Synger Klassisk.

  • Mariann Mikkelsen

    Mariann Mikkelsen er uddannet klassisk sopran fra Det Jyske Musikkonservatorium i 2019. Hun har spillet roller i operaer og musicals ved bl.a. Operaen i Midten, Aarhus Teater, MCH Herning Kongrescenter, Figaros og Den Jyske Opera. Hun har været solist med flere af symfoniorkestrene rundt omkring i landet - bl.a. Randers Kammerorkester og Fredericia Byorkester samt Aarhus-, Aalborg-, Odense- Sønderjyllands- og Vejle Symfoniorkester.

    Udover at synge spiller Mariann tværfløjte, klaver og keltisk harpe. Mariann er født og opvokset i Tjørring, har gennem mange år modtaget undervisning på Herning Musikskole, og er student fra Herning Gymnasium.

  • Mathias Skaarup Sørensen

    Mathias Skaarup Sørensen (-1989) er kandidat i klassisk korledelse fra Det Jyske Musikkonservatorium. Han startede ud som slagtøjsspiller, og i dag arbejder han som dirigent for både kor og orkestre. Mathias beskæftiger sig meget med ny musik. Han er dirigent for kammerkoret Ensemble Edge og for kammerorkestret Bellbird, som begge beskæftiger sig med ny musik og især formidling af ny musik til nye publikummer.

    Mathias har i den forbindelse uropført værker af blandt andre Lil Lacy, Signe Lykke og Martin Stauning. Han har ved flere lejligheder dirigeret Aarhus Sinfonietta, og han har arbejdet sammen med solister som Bjarke Mogensen og Palle Mikkelborg. Ved siden af sit virke som freelancedirigent er Mathias kordirigent på Aarhus Teater og timelærer på Det Jyske Musikkonservatorium og Syddansk Musikkonservatorium i klassisk ensembleledelse og korledelse. I 2022 modtag Mathias Léonie Sonnings Talentpris.

  • MidtVest Juniorkor

    MidtVest Juniorkor blev stiftet i år 2000. Koret består af omkring 60 piger i alderen 9-12 år, der alle har gået et år i Børnekoret, som er forskolen til MidtVest Juniorkor og MidtVest Pigekor.

    Korets repertoire er meget alsidigt og synger fortrinsvis inden for den klassiske tradition. Koret synger mest flerstemmigt, men dyrker også den flotte enstemmige klang, som 60 piger kan opnå, når de synger sammen.

    Dirigent for MidtVest Juniorkor er Bente Bliksted, som også leder MidtVest Børnekor.

  • MidtVest Pigekor

    MidtVest Pigekor udfordrer grænserne for hvordan kormusik skabes og opleves!

    De udforsker dynamikken mellem stemme, krop og koncertrum og kombinerer klassisk korklang med koreografi og performance.

    MidtVest Pigekor er grundlagt af Dorte Bille, som har været korleder og dirigent for koret siden starten i 2000. Koret ledes nu af Frieda Funk, som i 2022 overtog dirigentstaven.

    Vejen til MidtVest Pigekor går via Børnekoret og Juniorkoret. Tilsammen tæller de tre kor cirka 130 piger og unge kvinder i alderen 8 til 19 år. Alle sangerne modtager undervisning i sang og hørelære på Den Jyske Sangskole i Herning.

    Korets klangidealer klassisk som udgangspunkt, men vores repertoire indeholder musik i forskellige genrer og med meget varieret musikalsk udtryk.

    Tilbagevendende samarbejdspartnere er blandt andre Pergolesi Ensemblet, DUEN og Ensemble MidtVest, dirigent og komponist Bob Chilcott (England), Dirigent og komponist Walter Thompson, (USA), Operaen i Midten og korene La Maîtrise de Paris, Hail Mary the Children’s Choir (Filippinerne), Little Singers of Armenia, Shallaway Youth Choir (Canada), ligesom vi har et fast samarbejde med Herning-Gjellerup Valgmenighedskirke, hvor vi giver flere koncerter årligt.

    I 2019 modtog MidtVest Pigekor Herning Kommunes Kulturpris.

  • Morten Blichfeldt Bunk

    Morten Blichfeldt Bunk (f.1994) er uddannet kandidat i kirkemusik med orgel og korledelse på Det Jyske Musikkonservatorium med viderestudier i kor- og ensembleledelse på Voces Academy i København. Udover studierne har Morten deltaget på adskillige dirigentkurser og masterclasses i ind- og udland og har dirigeret en lang række koncerter heriblandt Mozarts Requiem med Esbjerg Ensemblet og Ribe Kammerkor.

    Morten Bunk er desuden en talentfuld improvisator og komponist og har som klassisk sanger vundet den landsdækkende konkurrence "Unge Sangere".

    Morten dimitterede fra Herning Gymnasium i 2013.

  • Morten Frank Larsen

    Baryton Morten Frank Larsen, (f.1965) er uddannet på Det Jyske Musikkonservatorium (1986-91) og på Operaakademiet (91-94). Han debuterede i Brittens The Rape of Lucretia på Aarhus Sommeropera i 1994 og året efter sang han i Tyskland Don Juan i Mozarts opera af samme navn. I 1997-2000 var han ansat som solist i ensemblet på Staatsteater Braunschweig. Siden 2000 har Morten været ansat som solist ved Volksoper og Staatsoper i Wien, hvilket er absolut usædvanligt. Han er hyppig gæst på operascenerne i Berlin, München, København, Bologna, Zürich, Sevilla, Salzburg, Palermo og Tokyo. Morten Frank Larsen har et repertoire, der omfatter mere end 100 operapartier. I 2011 debuterede han på Metropolitanoperaen i New York som greven i Richard Strauss Capriccio. Her spillede han overfor den berømte sopran René Flemming, og pressen fremhævede både hans musikalske og stemmemæssige kvaliteter, men hæftede sig også ved hans elegante, sceniske nærvær. Morten Frank Larsen har i Danmark modtaget Francesco Christofoli-prisen (1999) og Aksel Schiøtz – prisen (2002). I Wien er han udmærket med Eberhard Wächter medaljen (2003).

    Morten Frank Larsen blev 11. december 2022, som den kun fjerde dansker til dato, udnævnt til Österreichischer Kammersänger.

  • Olivera Marinkovic

    Olivera Marinkovic er pianist fra Serbien. Hun er uddannet på Musikkonservatoriet i Beograd, Universitetet i Agder, Kristiansand og Norges Musikhøjskole i Oslo, hvor hun blev uddannet operarepetitør. 

    Olivera Marinkovic har en omfattende erfaring som koncertpianist, kammermusiker og akkompagnatør. Hun har optrådt flere steder i Serbien, Norge, Italien, Tyskland og Danmark og vundet flere priser i konkurrencer både som solist og kammermusiker. 

    Mens Olivera Marinkovic boede i Norge, var hun opera repetitør på Kunsthøgskolen i Oslo og på Den Norske Opera og Ballet. I 2013 fik hun en fuldtidsstilling som adjunkt i akkompagnement ved Institut for musik, dans og drama, på Universitetet i Tromsø.

    Siden hun flyttede til Danmark, har Olivera Marinkovic arbejdet som freelance pianist og opera repetitør i Danmark og Norge. Hun er tilknyttet Det Kongelige Ballet Skole i Holstebro, Den Jyske Opera og Operaen i Midten.

    I sommer 2019 har Olivera været musikalsk leder af Odense Sommeroperas første forestilling Hans og Grethe, og har siden spillet mange koncerter som del af Odense Sommer opera, Ålborg Opera Festival og Herning Opera Festival.

    Som kammermusiker har hun optrådt i flere forskellige konstellationer med koncerter Musikkens Hus i Aalborg, Musikhuset i Aarhus, Art Song Aarhus og mange flere. 

  • Operaen i Midten

    Operaen i Midten er en opera med status som egnsteater ejet af kommunerne Herning, Holstebro, Struer og Ikast-Brande. De fire kommuner er sammen med Statens Kunstfond faste bidragsydere til Operaen. Det er vores mål at producere professionelle operaforestillinger, som både udfordrer og udvikler genren, og vi vil gerne nå et bredt publikum med forestillinger til alt fra babyer til garvede operagængere.

    Operaen i Midten, der i sin tid hed Musikdramatisk Teater, blev grundlagt i 1977 som en videreudvikling af Studenteroperaen, stiftet af Hans Gammeltoft Hansen, Anne Fugl og Lennart Toft. I 2009 skiftede teatret navn fra Musikdramatisk Teater til det nuværende Operaen i Midten.

  • Peter Møllerhøj

    Den danske pianist Peter Møllerhøj har sin grunduddannelse fra Det Jyske Musikkonservatorium og har siden taget specialuddannelse som akkompagnatør og kammermusiker på Royal College of Music i London. - En uddannelse han afsluttede med udmærkelse i 2005. Som repetitør og akkompagnatør har Peter Møllerhøj arbejdet på Det Kongelige Teater, Den Fynske Opera, Den Ny Opera, Den Jyske Opera, Det Ny Teater, Musikteatret Undergrunden, Opera Hedeland, FesIval Lyrique en Mer, Frankrig og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

    Peter fattede tidligt i sin studietid interesse for arbejdet med sangere og har siden da fungeret som ankermand og kapelmester i en lang række sammenhænge med repertoire der spænder fra lieder og romancer over musicals Il operakoncerter og kammeropera produktioner.

  • Prinsens Musikkorps

    Prinsens Musikkorps er et messingorkester med slagtøj og består af 16 professionelle musikere. Orkestret har til huse på Skive Kaserne.

    Musikkorpset tjener både Kongehuset, Forsvaret og den danske befolkning. Derfor spiller orkestret både ved officielle begivenheder samt egne koncerter for et bredt publikum.

    Prinsens Musikkorps er særligt kendt for sin store musikalske spændvidde. Orkestret spiller både stemningsfulde kirkekoncerter og festlige nytårskoncerter og mestrer mange forskellige genrer.

  • Rima Chacaturian

    Den litauisk/armenske pianist Rima Chacaturian er uddannet ved Musikakademiet i Vilnius, ved Det Jyske Musikkonservatorium og på Hochschule für Musik und theater i Hannover.

    Hun har optrådt som solist med det Lettiske Kammerorkester, Kaunas Kammerorkester og Aarhus Symfoni Orkester. Rima har givet solo, lied og kammermusikkoncerter i Danmark, Litauen, Frankrig, Storbritannien, Polen, Tyskland, Armenien, Sverige.

    Hun har vundet en lang række priser ved nationale og internationale konkurrencer i Litauen, Frankrig, Sverige og i Lettland. Rima Chacaturian har siden 2015 arbejdet som MGK akkompagnatør på Kulturskole Kolding, og siden 2017 som akkompagnatør ved Aarhus Sommeropera, og siden 2019 ved Den Jyske opera.

  • Sebastian Haugstrup Hansen

    Sebastian Haugstrup Hansen synger basbaryton og er 25 år. Han var medlem af Herning Kirkes Drengekor fra 2008-2020. Dimitterede fra Herning Gymnasium i 2018 på Musik og Drama linjen. Har i 2020 afsluttet et musikalsk grundkursus i klassisk sang. Han startede på Syddansk Musikkonservatorium i Odense år 2020, og afsluttede sin bachelor denne sommer.

    Havde sin første opera erfaring tilbage i 2013 med Den Jyske Opera som drengesopran i Tosca. Har modtaget undervisning af blandt andre: Poul Teddy Rasmussen, Jens Krogsgaard, Lars Møller, Henriette Bonde-Hansen.

  • Signe Asmussen

    Siden debutkoncerten fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 2001, med anmeldelser der udråbte hende til ”en sanger med ekstraordinære muligheder” og en ”vokal intimforfører”, har hun – med et gennemsnit på mellem 90-110 koncerter og forestillinger om året - for alvor slået sit navn fast som én af sin generations mest alsidige og karismatiske sangerinder; en musikalsk kamæleon, som uden problemer boltrer sig i snart sagt alle genrer.

    Hendes utrættelige indsats for lied'ens udbredelse indbragte hende i 2009 den prestigefyldte Aksel Schiøtz-pris.

    Signe Asmussen har, udover Aksel Schiøtz prisen og Dansk Komponistforenings Musikerpris, modtaget adskillige priser og legater, bl.a. Solistforeningen af 1921’s hæderslegat, Sonnings Stipendium, Holstebro Musikpris, Rhein van Hauens Legat, og Tonny Landy og Tove Hyldgaards Legat.

  • Signe Sneh Durholm

    Signe Sneh Durholm er uddannet operasanger fra Det Kongelige Operaakademi ved Det Kongelige Teater. I dag er hun en alsidig lyrisk-koloratursopran med en stemme, der spænder fra Nattens Dronning i Tryllefløjten, til Mimì i La Bohéme og til Lulu i Alban Bergs opera af samme navn. Signe Sneh Durholm har optrådt på de fleste danske operascener samt været gæstesolist flere steder uden for Danmark. Desuden har hun ved flere anledninger optrådt for H.K.H. Dronning Margrethe II og Kongehuset.

    Signe Sneh Durholm har modtaget flere anerkendelser, sang- og konkurrencepriser, hæderslegater og flotte anmeldelser, samt kvalificeret sig til “Final Rounds” i Hans Gabor Belvedere Singing Competition.

    Med et ønske om at gøre opera lettere tilgængelig for både børn og voksne, arbejder Signe Sneh Durholm som idéudvikler, librettist og sanger på diverse projekter.

  • Stig Fogh Andersen

    Stig Fogh Andersen er uddannet ved konservatorierne i Århus og København og debuterede på Den Jyske Opera i 1978. I 1980 blev han ansat som solist ved Det Kongelige Teater, og i 2006 blev han udnævnt til Kgl. Kammersanger. Stig Fogh Andersen er en af verdens mest efterspurgte Wagner-sangere, siden han i 1994 havde sit store gennembrud som Siegfried i Richard Wagners Nibelungens Ring på Den Jyske Opera.

  • Susanne Elmark

    Den danske sopran Susanne Elmark har i snart tre årtier været efterspurgt verden over i de mest krævende, høje sopranpartier såsom Nattens Dronning i Tryllefløjten, Lulu i Alban Bergs Lulu, Konstanze i Bortførelsen fra Seraillet, Zerbinetta i Ariadne på Naxos, Fiakermilli i Arabella, Agnes i Written on Skin og Marie i Zimmermanns Die Soldaten.

    Med disse partier har hun været engageret på de største operascener såsom Staatsoper i München, Staatsoper Hamborg, Berliner Staatsoper, operaerne i Madrid, Barcelona, Buenos Aires, Tokyo, Zürich, Frankfurt og Wien.

    Hun har gentagne gange optrådt ved Lucerne Festivallen, i Gewandhaus zu Leipzig, Suntory Hall i Tokyo, Berliner Philharmonien, Salle Pleyel i Paris, og i september 2020 var hun sopransolist i opførelser af Beethovens Niende Symfoni under verdensdirigenten Gustavo Dudamel i Palau de la Musica i Barcelona og på Teatro Real i Madrid (en ekstraordinær stor begivenhed, en opførelse for stort kor og orkester, som blev gennemført i 2020), og i Köln oktober 2020 sang hun i en indspilning af Hoffmanns Eventyr rollen som Antonia.

    I 2022 trådte hun for alvor ind i et mere dramatisk repertoire, idet hun har sunget 14 forestillinger som Lady Macbeth i Verdis opera på operaen i Luzern, Schweiz.

    Susanne Elmark har igennem sin karriere udmærket sig i de ekstremt vanskelige, ekvilibristiske operapartier, de senere år ikke mindst indenfor nyskreven opera. Operaen Die Soldaten af Zimmermann regnes for operalitteraturens vanskeligste partitur, og hovedrollen heri som Marie er Susanne Elmark nu den sopran i verden, der er optrådt med flest gange; bl.a. på operaerne i Berlin, Zürich, Buenos Aires, Nürnberg og Madrid.

    Hendes præstation af denne rolle gav hende i 2017 DR’s P2pris, ”For Bedste Koncertoplevelse”. Hun har desuden i 2010 modtaget Elisabeth Dons Mindelegat fra Det Kgl. Teater, i 2018 Prins Henriks Mindemedalje og i 2021 Den Danske Forskningsfonds Æresbevilling.

  • Søren Bormann

    Søren Bormann har sunget i Herning kirkes Drengekor i 12 år. Efterfølgende har han uddannet sig i musikvidenskab og oldtidskundskab på Aarhus Universitet. Han har gået på Kirkemusikskolen i Vestervig, har taget og tager privattimer i komposition og musikforståelse. I dag er han ansat som organist ved Odder Kirke og som gymnasielærer i Risskov. Foruden at være korleder for Herning Korforening leder han også Viby-koret i Aarhus.

    Trods mine arbejders forskellighed har jeg erfaret, de på mange vigtige punkter minder om hinanden; den gode forberedelse, den interesserede og engagerede tilgang, det store vue over litteraturen og lysten til at lade sig udfordre er altid tilstede. Det kommer af at lade sig udsætte for påvirkning fra folk, der mestrer deres fag. For godt seks år siden stod jeg som færdiguddannet organist og gymnasielærer, og var allerede godt i gang med at gøre mig erfaringer med begge hverv. Den var ikke gået, hvis ikke jeg havde turde at lade mig påvirke af folk på mit studie og i min omgangskreds. For godt femten år siden stod jeg nemlig som nyudklækket student fra Herning Gymnasium og var klar til at arbejde, og ikke tænke, på fuldtid. Dengang sagde jeg til mig selv, jeg aldrig skulle rette halvhjertede afleveringer og bestemt ikke skulle henslæbe søndag formiddag på en orgelbænk. Nu, hvor jeg som både gymnasielærer og organist, gør begge dele, har jeg indset værdien i at turde lade sig påvirke. Værdien trives i ambitiøse miljøer, der rummer egenart og flid, som jeg kender dem fra Herning.

  • Teit Kanstrup

    Den danske baryton Teit Kanstrup er født i Roskilde og havde fra en tidlig alder diskantsoloer i Domkirkens drengekor. Han blev senere uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København, inden han flyttede til London, hvor han fik sin operauddannelse på Royal Academy of Music Opera-uddannelsen og afsluttede med udmærkelse i 2008.

    Hans seneste og fremtidige engagementer omfatter Mahlers Rückert-Lieder med Syddansk Filharmonik, Mendelssohns Elias, en dobbeltbilled med "Pagliacci og La Vendetta for Den Danske Opera, Fauré og Duruflé Requiems med Aarhus Symfoniorkester, Bachs Weinachtoratorium med Copenhagen Phil og en ny Årsgalla med Den Danske Sinfonietta.

    I 2011 fik han sin amerikanske debut som Guglielmo i Cosi fan tutte med The Savannah Philharmonic Orchestra og sang i de tidlige år af sin karriere blandt andet titelrollerne i Don Giovanni og Le Nozze di Figaro, den senere dirigeret af Sir Colin Davis, Guglielmo i Cosi fan tutte, Papageno i Tryllefløjten, Dandini i La Cenerentola, Junius i The Rape of Lucretia og Schaunard i La Bohéme.

    Teit finder sig nu godt tilpas i lyrik/kavaler-baryton-repertoiret og har i de seneste sæsoner sunget Falke og Eisenstein i Die Fledermaus, Silvio i I Pagliacci, Escamillio i Carmen, Orfeus i den nutidige opera Downfall opført af FIGURA-Ensemble på Det Kgl. Operahuset, Marcello i La Bohéme samt Scaramouche i Fetê Galante for Den Danske Nationale Opera. For Den Kongelige Opera har han lavet dele af Owen Heart i Dead Man Walking, Antonio i Il Viaggio a Reims og Sid i Fanciulla del West.

  • Ying-Hsueh Chen

    Ying-Hsueh Chen er en visionær og alsidig slagtøjsspiller af høj international kaliber, kendt for hendes medrivende tilstedeværelse på scenen og hendes overbevisende fortolkninger af ny musik. Hun er af taiwanesisk oprindelse med bopæl i Danmark siden 2006 og trods sin unge alder har Ying-Hsueh allerede vundet adskillige priser. Mest bemærkelsesværdigt vandt hun i 2011 Nordiske Komponisters Koncertkonkurrence. Ying- Hsuehs nuancerede udtryk er påvirket af hendes internationale uddannelse. Den strækker sig fra Idyllwild Arts Academy, the Juilliard School, og til Det Kongelige Danske Musikkonservatorium (DKDM), hvor hun studerede hos Gert Mortensen. Ying-Hsueh debuterede fra DKDM i efteråret 2011 og høstede stor ros for sin debutkoncert.

    Ying-Hsueh er særlig anerkendt for at uropføre mange nye kompositioner, bl.a. af Per Nørgård, Line Tjørnhøj, Karsten Fundal og Fuzzy. Ying-Hsueh spiller ofte både solistiske koncerter, samt indgår i flere kammermusikprojekter, men som noget helt særligt står hendes kunstneriske projekt ’Ancestral Modernism’ som noget helt unik, der virkelig viser hvad slagtøj kan – både historisk og i moderne tid.Description goes here

  • Young Nordic Opera Choir

    Verdens første fælles nordiske Operakor

    New Nordic Opera Choir er grundlagt i samarbejde mellem Herning Opera Festival i Danmark og Reykjavík Opera Days i Island.

    Projektet er ejet af Den Jyske Sangskole og finansieret af A.P.Møller Fonden og løber fra 2023 – 2025. Koret består af 30 nyuddannede nordiske sangere og sangere, der i øjeblikket studerer på musikkoler.

    Sangerne er rekrutteret fra alle de nordiske lande og skal arbejde med forskellige dirigenter og komponister.

    Formålet med New Nordic Opera Choir, for unge talentfulde sangere, er at være et center for talentfulde sangere med en målrettet udvikling af den samlede talentmasse i Norden.

    Her vil sang være det samlende fællesskab for nordisk sammenhæng, netværk og udveksling af erfaringer og knowhow.

    Ønsket er, at skabe en platform for udvikling af meningsfuld mentorordning, cross country relationer og netværk mellem brancheprofessionelle inden for klassisk musik på tværs af de nordiske lande.

  • Åsa Jäger

    Åsa Jäger er en ung dramatisk sopran som er uddannet ved Operahögskolan i Stockholm i juni 2015.

    I april 2022 og 2023 har Åsa Jäger spillet Brünnhilde i Valkyrian på Landestheater Coburg. Åsa har tidligere optrådt med en Wagnerkoncert på Herning Operafestival.

    Åsa Jäger har modtaget en række prestigefyldte udmærkelser, bl.a. Anders Walls Giresta-stipendium og Svenska WagnerSällskabets Bayreudth Stipendiom. Hun har desuden modtaget Kungliga Musikhögskolans nationale stipendiom fem år i træk fra 2012 til 2017.