fbpx

Presse

 PRESSEMEDDELELSE 

Operaen indtager Herning i tre dage 

———————————————— 

Herning Opera Festival finder sted sidst i august med ni forskellige arrangementer 

_________________________________________________________________ 

Efter 10 succesfulde år med opera på gader og stræder i København får provinsen nu en pendant med Herning Opera Festival. I tre dage i den sidste weekend i august bliver der afviklet ni forskellige arrangementer med mere end 20 solister, tre kor og endnu flere musikere. 

Herning Opera Festival vil favne bredt og folkeligt. Operaen kan opleves i nye formater på steder, hvor folk normalt kommer i andre sammenhænge – og vil derfor ramme nye generationer og nye grupper. Det er tanken at skabe en begivenhed, der kan åbne øjnene for en kunstart, der har stolte kulturhistoriske traditioner, men som ikke er særlig udbredt – i hvert fald ikke vest for den jyske højderyg. 

Der bliver åbningskoncert med Lisbeth Kjærulff, Lars Møller og Prinsens Musikkorps, herregårdskoncert ved Herningsholm med Susanne Elmark, Peter Lodahl og Ulrich Stærk, opera-brunch både lørdag og søndag på Poulsens Plads og på Torvet med bl.a. Herning kirkes Drengekor, Jens Søndergaard, Cassandra Lemoine og Mette-Maria Øyen. 

Operasangeren Jens-Christian Wandt har lovet at synge den festlige Østergade op lørdag aften. Sporten og operaen præger også programmet i forbindelse med Herning Cykle Klubs 50 års jubilæumsgadeløb fredag aften og superligakampen mellem FC Midtjylland og Brøndby om søndagen. 

Lige som i København er der også Opera-bingo på programmet – og som i hovedstaden er værterne Hilda og Keld Heick. De har de kongelige operasangere Helene Hvass Hansen og Palle Knudsen til at hjælpe sig, men Keld og Hilda giver selv et nummer, hvis de trækker nr. 90 ! 

Bag arrangementet står en lokal Operakomite med koncerndirektør Kurt Poulsen, KPC, kunstnerisk leder Mads Bille, Den jyske Sangskole og Sangens Hus, kulturjournalist og historiker Kurt H. Jørgensen, kulturchef Søren Juul Baunsgaard, Herning kommune, og journalist og tidl. politiker Helge Sander som formand. 

Der er indgået en konsulentaftale med CPH Opera Festival om kunstnerisk og praktisk bistand af direktør Peter Lodahl og chefproducent Rikke Frisk. 

Herning Opera Festival har et budget på ca. 1 million kroner, og det er lykkedes at skaffe pengene primært takket være de seks hovedsponsorer: Den Obelske Familiefond, Ege Fonden, entreprenørfirmaet KPC, Spar Nord Fonden, Kulturministeriet og Herning kommune. 

– – – 

For yderligere oplysninger: 

Formand Helge Sander – 4073 9745 

Fotos kan rekvireres ved: 

Kommunikationsansvarlig Pia Worm 

bekpw@herning.dk 

tlf.: 5118 9094 

Pressekontakt

Pia Worm
email: bekpw@herning.dk 
tlf.: 5118 9094

Formand

Helge Sander
tlf.: 4073 9745 

 Peter Lodahl

 Herning-dreng og direktør for Copenhagen Opera Festival

Herning Opera Festival

Kvadratisk

Herning Opera Festival

Rektangulært

Pressemeddelelse

Peter
Logo kvadrat
Logo aflangt